Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Heresy vol. I

Το Psybemagick του Pete είναι ένα μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο με κεφάλαια μιας σελίδας που λειτουργούν ως λογοτεχνικά "σφηνάκια".

Προφανώς ακολουθεί το format του Book of Lies του Θείου Αλ, προσαρμοσμένο φυσικά στην εποχή του Παν-Δαιμόνιον και απαλλαγμένο από τον λογοτεχνικό/αποκρυφιστικό ναρκισσισμό του.  

Είναι πνευματώδες, άμεσο, συμπυκνωμένο και ρέει εύκολα, για την ακρίβεια τελειώνει προτού καν το καταλάβεις. Φυσικά, όπως θα έπρεπε, το βιβλίο είναι ανοιχτό σε παραπάνω από μία αναγνώσεις και ο αναγνώστης θα λάβει πίσω ό,τι επενδύσει.

Τα κεφάλαια του βιβλίου με τον υπότιτλο Heresy, υπόσχονται να φέρουν αφρούς στο στόμα οποιουδήποτε Ανεριστικού Αποκρυφιστή και φυσικά δε θα μπορούσαμε παρά να τα λατρέψουμε.
Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο μέρος:


Κεφάλαιο 20
Heresy I

Πνευματικότητα
Η Μαγεία δεν θα απελευθερωθεί από τον αποκρυφισμό ώσπου να στραγγαλίσουμε τον τελευταίο αστρολόγο με τα άντερα του τελευταίου πνευματικού γκουρού.

Μετά από δεκαετίες συσσωρευμένου θυμού στις επικρατούσες τάσεις ηλιθιότητας, προσφέρουμε κάτι που θα προσβάλει τον καθένα στα επόμενα κεφάλαια.

Ποτέ μην απορρίπτετε τις αρνητικές ρίζες κάθε εξίσωσης: πάντα να κοιτάζετε τη σκοτεινή πλευρά κάθε διαφώτισης.


Σχόλιο 20

Μόνο εξωφρενικοί παραλογισμοί απαιτούν πίστη. Ποτέ μην προσπαθήσετε να σχεδιάσετε μια πνευματικότητα πάνω σε βάσιμες ιδέες. Ξεκινήστε με κάτι πραγματικά ανόητο. Η άρνηση του θανάτου, του σεξ και της μαγείας είναι μια καλή αρχή.

Μπορείτε πολύ εύκολα να γίνεται πνευματικός γκουρού χρησιμοποιώντας την τεχνική του Γκέμπελς. Βρείτε ένα βολικό ψέμα και συνεχίστε να το επαναλαμβάνετε αρκετά δυνατά για όσο καιρό χρειαστεί ώσπου να σας πιστέψουν.

Η γλώσσα από μόνη της κάνει πιθανή τη θρησκεία. 
Η ανόητη εξίσωση 2+2=5 έχει τη δύναμη και το αποτέλεσμα ενός ιού ο οποίος θα γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα των μαθηματικών αν αφεθεί χωρίς διόρθωση. 
Οι ψευδείς γλωσσικές εξισώσεις που υποβόσκουν κάτω από διάφορες τάσεις πνευματικότητας έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα στη σκέψη. 

Άσκηση: 
Αναγνωρίστε τις λανθασμένες γλωσσικές εξισώσεις που δημιουργούν τις παρακάτω ιδέες:
Η Υπέρτατη Ύπαρξη
Υψηλά Όντα
Πνευματικές Αξίες.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Χαοκρατία


~ bits and pieces από  το Psybermagick του Pete Carroll


Μας πήρε δύο εκατομμύρια χρόνια για να εξελίξουμε την πολιτική επιστήμη από το επίπεδο των πιθηκίσιων φιλονικιών στο επίπεδο κατανόησης ενός εξάχρονου παιδιού.



Στην αυγή του νέου αιώνα, η ερώτηση «Τι θα διαδεχτεί την δημοκρατία» φαίνεται τόσο αδιανόητη όσο ήταν η ερώτηση «Τι θα διαδεχτεί τον μονοθεϊσμό» τον 14ο αιώνα.


Ποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια πρόοδο, κάποια εξέλιξη, πάνω στο λιγότερο κακό από όλα τα πολιτικά συστήματα που έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα;




Το πρόβλημα:
  1. Πρέπει να μετακυλήσουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε.
  2. Κανένας ο οποίος θέλει πολιτική δύναμη δε θα πρέπει να την έχει.
  3. Οι εκλεγόμενοι πολιτικοί διατηρούν τη δύναμή τους με το να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Stasis quo και άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποστασιοποιημένα και να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που πιθανώς να έχουν αποκτήσει με την πολυτέλεια του χρόνου που έχουν.
  4. Τα εκλεγόμενα σώματα μεταθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής τους σε άτομα τα οποία συμπεριφέρονται σαν μονάρχες και στη συνέχεια ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο και την ενέργεια τους σε ενδοπολιτικές συγκρούσεις προσπαθώντας να διατηρήσουν τη δύναμή τους.

Αν έχουμε οποιαδήποτε πίστη στις στοχαστικές αρχές στις οποίες χρωστάμε την ύπαρξη και την πραγματικότητά μας, τότε ίσως οφείλουμε να διαλογιστούμε πάνω στην Χαοκρατία.


Ας προχωρήσουμε στην εκλογή ενός νομοθετικού σώματος με εντελώς τυχαία μέσα. Ας ανταμείψουμε αυτούς που θα εκλεγούν με μισθούς που θα τους θέτουν υπεράνω διαφθοράς. Ας αντικαθιστούμε μισούς από αυτούς με εντελώς τυχαία μέσα μετά από κάποια χρόνια.


Η Χαοκρατία θα περιέχει αντιπροσώπους από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες και φύλα.


Η Χαοκρατία θα μπορούσε να έχει την βοήθεια από μια δημόσια υπηρεσία η οποία θα παρέχει συμβουλές.


Η Χαοκρατία θα μας απελευθερώσει από την σύγκρουση της κομματικής πολιτικής ιδεολογίας με τη συνείδηση, όπως επίσης και από την κακόγουστη φάρσα του να αναγκαζόμαστε να ψηφίζουμε επαγγελματίες ψεύτες.


Μια Χαοκρατική κυβέρνηση μπορεί να συζητά δημόσια αλλά να ψηφίζει μυστικά.


Το αποτέλεσμα μιας τέτοια ψηφοφορίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αρχηγός κράτους, αντί να δίνεται η δύναμη αυτή σε ένα μόνο άτομο.


Εμπιστευόμαστε τις ζωές των ανθρώπων σε τυχαία εκλεγμένους ενόρκους ως την μόνη δίκαιη μέθοδο, γιατί να χρησιμοποιούμε λιγότερο δίκαιες μεθόδους για ένα κράτος ή έναν πλανήτη;