Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μη φοβάστε τη Μαύρη Μαγεία, του Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον [ ΜΕΡΟΣ Ι ]



~ Ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον, γράφει στο περιοδικό Gnostica για τη φύση της Μαύρης Μαγείας και πως μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν οι «ψυχικές επιθέσεις».






            Ζουν ανάμεσά μας,, έρπουν αθόρυβα στο σκοτάδι. Μαύροι Μάγοι. Αποκρυφιστές Τρομοκράτες. Σατανιστές. Μασωνοειδή. Παγιδεύουν το μυαλό. Ακρωτηριάζουν τα ζώα. Οι «Πράκτορες της Μαύρης Νύχτας», όπως τους λένε οι Βάρδοι.
            Χτυπάνε τους εχθρούς τους με κατάρες. Χώνουν καρφίτσες σε κούκλες βουντού. Κάνουν επικλήσεις στον Χορονζόν να έρθει στη Γη και να την βυθίσει στην τρέλα. Ψέλνουν ανίερους ψαλμούς στους 777 υπηρέτες του Βελζεβούλη και του Σετ…

            Καλά εντάξει τα κάνουν όλα αυτά. Αλλά δε χρειάζεται να τρελαίνεστε.
            Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μάθει κάποιος σχετικά με το «κακό» είναι πως γενικά υπάρχει μόνο στη φαντασία μας. Για ένα αρκετά μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, η αιχμή του δόρατος σχετικά με το «κακό» είναι η πορνογραφία. Οι πορνοστάρ που επιδεικνύουν την άκακη σεξουαλικότητά και τον ηδονισμό τους σε φιλμ.

            Οι πιο παγανιστές από τους αναγνώστες μας μπορούν να διακρίνουν πόσο ηλίθια είναι αυτή η άποψη περί κακού. Αξίζει να αναρωτηθούμε πόσοι από τους προσωπικούς μας φόβους και πόσα από τα προσωπικά μας μίση είναι το ίδιο ακατανόητα και αντηχούν μόνο τις προκαταλήψεις της κουλτούρας – ή υποκουλτούρας – μας.

            Σχεδόν κάθε αποκρυφιστική ομάδα ή Τάγμα στον κόσμο έχει την ιδιότυπη τιμή να κουβαλάει τη φήμη ότι είναι κρυπτοσατανιστές, ή φανατικοί οπαδοί του «απαγορευμένου αριστερού μονοπατιού», φήμες που τους έχουν προσδώσει κάποιες άλλες αποκρυφιστικές ομάδες ή Τάγματα. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακόμα τρέμουν τις «μάγισσες» (τους ακόλουθους της Wicca, τη λατρεία της Μεγάλης Μητέρας). Ξέρω χιλιάδες μάγισσες και wiccans, και είναι όλοι τους πολύ καλοί άνθρωποι. Ο τοπικός αρχηγός του Ordo Templi Orientis (που έχει χαρακτηριστεί ως σατανική ομάδα από τους Χριστιανούς) είναι επίσης ένας πολύ καλός άνθρωπος, σύμφωνα με την κρίση μου φυσικά. Όλες οι αποκρυφιστικές προκαταλήψεις σε ποσοστό 75% οφείλονται σε θρησκευτικές, ή πολιτικές προκαταλήψεις.

            Όπως λέει και πολύ εύστοχα ο P.E.I. Bonewits (ο πρώτος φοιτητής που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με πτυχίο στη μαγεία): «Λευκή Μαγεία είναι αυτό που κάνω εγώ με τους φίλους μου. Μαύρη Μαγεία είναι αυτό που κάνουν οι άλλοι». Ακόμα και ο διαχωρισμός της Μαγείας σε «λευκή» και «μαύρη» είναι ρατσιστικός και αποτέλεσμα προκαταλήψεων.

            Θυμάμαι κάποτε είχα διαβάσει ένα έξυπνο φονταμεταλιστικό βιβλίο (υπάρχουν και έξυπνοι φονταμεταλιστές, όπως υπάρχουν και τίμιοι πολιτικοί. Κάθε θαύμα συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά!). Ο συγγραφέας υποστήριζε πως οι Σατανιστές και οι Μαύροι Μάγοι οφείλονται στη διάδοση της ιδέας πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν αποκρυφιστικές δυνάμεις, πως μπορούμε να πετύχουμε την αθανασία και να καταφέρουμε να φύγουμε από τον πλανήτη, και πως δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη διάνοια και στη διεύρυνσή της. Εφόσον πιστεύω σε όλα αυτά τα πράγματα και έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου μου στη διάδοσή τους, είμαι σίγουρα Σατανιστής και μαύρος μάγος, σύμφωνα με τα δεδομένα του εν λόγω συγγραφέα. Είναι καλό να σκέφτεσαι πως όποτε τρομάζεις από τα πιστεύω ή τις πρακτικές κάποιου, είσαι κι εσύ τρομακτικός και άπιστος σύμφωνα με τα δεδομένα κάποιου άλλου. 


                                                Χαρακτηρισμός του κακού
            Για το σκοπό αυτού του άρθρου, η έννοια του κακού αναφέρεται σε πράξεις οι οποίες άμεσα, μετρήσιμα, βλάπτουν κάποιους άλλους, σωματικά ή ψυχικά. Δεν έχει σημασία τι είδους όργια κάνουν στο σπίτι λίγο πιο κάτω, τι μάρκα ναρκωτικά χρησιμοποιούν, ποιες οντότητες επικαλούνται με τις τελετές και τους ψαλμούς τους. Αν δεν πειράζουν κάποιον, τότε δεν είναι κακοί, είναι απλά διαφορετικοί.

            Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να μάθει κάποιος σχετικά με το κακό, είναι πως είναι λίγο ηλίθιο, όπως όλα τα φετίχ και οι καταναγκασμοί

            Ο Δρ Φου Μαντσού, υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος «σατανική διάνοια» ώστε να μπορέσει μέσω του φόβου και των απειλών να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους και να δημιουργήσει μια διαβολική αύρα γύρω από το πρόσωπό του. Ακόμα και ένα ανήλικο μέλος συμμορίας, ξέρει να χειρίζεται τη δύναμη του φόβου όσο ο Μάνσον ή ο Χίτλερ.

            Ο «κακός» παράνομος και ο «καλός» πολίτης είναι και οι δύο ρομποτάκια, όπως παρατήρησε ο Μαξ Στίρνερ πριν από έναν αιώνα. Τα κακά ρομπότ είναι προγραμματισμένα να είναι «οι πιο κακοί στην πόλη». Τα «καλά» ρομπότ είναι προγραμματισμένα να είναι «καλά», «ευγενικά» και «λογικά». Και στις δύο πλευρές, πολύ λίγες φορές υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ευφυΐα.

            Σε κάθε πτέρυγα κάθε σωφρονιστικού ιδρύματος υπάρχει ένας «Βασιλιάς». Ο πιο κακός από όλους τους κακούς. Ο μοναχικός Αρσενικός. Ο άλφα-μπαμπουίνος. Η δύναμη σε όλες τις αγέλες θηλαστικών (όπως η ανθρώπινη φυλή) εκδηλώνεται με συστηματικούς τρόπους, με κινητικά σήματα (γλώσσα του σώματος). Για να δούμε πόσο ρομποτικός είναι αυτός ο ρόλος, ας δούμε το αντίπολό του. Σε κάθε ορδή υπάρχει και ο αδύναμος. Ο χαμηλότερος στην τοτεμική ιεραρχία. Ενώ κανείς δεν μπορεί να επιβληθεί στο άλφα αρσενικό, όλοι μπορούν να επιβληθούν στον αδύναμο. Οι ρόλοι εν-τυπώνονται όσο μηχανικά εν-τυπώνονται και οι σεξουαλικοί ρόλοι.

            Όσοι έχουν καταφέρει να χειρίζονται καλά τον φόβο στα κυκλώματα του «παλιού εγκεφάλου» δεν ασχολούνται με την απόκτηση των κυκλωμάτων που ανήκουν στον «νέο εγκέφαλο». Τα συμβολικά κατασκευάσματα που ανήκουν στα νέα αυτά κυκλώματα τους φαίνονται άσχετα με την ωμή δύναμη την οποία αναζητούν συνεχώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: