Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

Η ΡΟΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ

Η ΡΟΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ

Εάν σου αρέσει ο Ερισιανισμός όπως παρουσιάζεται σύμφωνα με το Μαλ-2, τότε μπορεί να θελήσεις να σχηματίσεις τη δική σου ΕΤΑΙΡΕΙΑ της ΡΟΕΕ σαν ΙΕΡΕΑΣ της και να κάνεις ένα σωρό πράγματα που κάνουν οι Ιερείς της. Μια «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΟΕΕ» είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις πως είναι.

Ο Αρχιερέας δεν έχει απαιτήσεις από τους Ιερείς του, όμως περιμένει από αυτούς καλή θέληση. Το νόημα του Πολυπατέρα είναι να δείχνει και όχι να διδάσκει. Καμιά φορά μάλιστα, ακούει κιόλας.

Εάν θεωρείς πως οι αποκαλύψεις που έκανε σε σένα η Θεά, διαφέρουν ουσιαστικά από τις αποκαλύψεις του Μαλ-2, τότε είναι πιθανό πως η Θεά σε προορίζει για επίσκοπο και ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να λειτουργήσεις τη δική σου σέκτα από το μηδέν, ανεμπόδιστος. Οι Επίσκοποι δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους και είναι όλοι Ιερείς της POEE έτσι κι αλλιώς (μόλις καταφέρω να τους εντοπίσω τέλος πάντων). Το θέμα είναι πως οι Επίσκοποι αναπτύσσουν ξεχωριστά μονοπάτια προς την κορυφή του Ερισιανού βουνού. Δες την ενότητα «Κοινωνία της Έριδος».

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΗ ΙΕΡΑ ΤΗΣ POEE

Δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα προσόντα για την Μύηση, καθώς αν θέλεις να γίνεις Ιερέας της POEE τότε χωρίς αμφιβολία πληρείς τις προϋποθέσεις. Ποιος, πέρα από σένα, θα μπορούσε να ξέρει καλύτερα αν θα πρέπει να μυηθείς η όχι;

Ένας μυημένος Ιερέας ή Ιέρεια, ορίζεται ως «εκείνος που διαθέτει ένα πιστοποιητικό μύησης από το Γραφείο του Πολυπατέρα.»


(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))


3 σχόλια:

enteka είπε...

να πω ότι απολαμβάνω το μπλογκ σας. εσείς μεταφράζετε τα αποσπάσματα; (αν ναι, γίνετε να σας πάρει εκδοτικός οίκος να μεταφράσετε επιτέλους και το Illuminatus Trilogy?)

alX είπε...

Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σ'αρέσει παρά τις εμφανείς, είναι η αλήθεια, ατέλειές του.
Ναι εγώ κάνω τη μετάφραση, όσο για το Illuminatus! trilogy, i'm working on it... Keep your fingers crossed.

enteka είπε...

σοβαρά;; τέλεια!