Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Αντάρτικη Οντολογία

Η Αντάρτικη Οντολογία είναι μια πρακτική που περιγράφεται από τον Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον σα μέθοδος να αντιμετωπίζεις ανθρώπους με απολύτως παγιωμένη κοσμοθεωρία, όπως για παράδειγμα θρησκευτικούς φονταμεταλιστές και υλιστές.
Στο βιβλίο του Illuminati Papers ο Γουίλσον ορίζει την Αντάρτικη Οντολογία ως εξής: "Είναι η βασική τεχνική που χρησιμοποιώ σε όλα μου τα βιβλία. Η Οντολογία είναι η μελέτη του είναι. Η Αντάρτικη προσέγγιση είναι να μπλέξεις τόσο πολύ τα στοιχεία του κάθε βιβλίου, έτσι που ο αναγνώστης να πρέπει να αποφασίσει σε κάθε σελίδα "Πόσα απ'αυτά είναι πραγματικά και πόσα μια φάρσα;"".
Ο στόχος της Αντάρτικης Οντολογίας είναι να εκθέσει άτομα σε ριζοσπαστικά καινούργιες ιδέες, σκέψεις και λέξεις με σκοπό να προκαλέσει νοητική δυσαρμονία και να τα κάνει να νιώσουν ώς ένα βαθμό άβολα φέρνοντας τα παγιωμένα πιστεύω τους σε αντιπαράθεση με νέες ιδέες.
Ο τελικός στόχος της Αντάρτικης Οντολογίας είναι να προκαλέσει θετικές εγκεφαλικές αλλαγές και καινούργιους τρόπους αντίληψης και προσαρμογής στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: