Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Γιατί πέρασε η κότα τον δρόμο;

Η αιώνια αυτή ερώτηση, βασανίζει τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας. Παρόλα αυτά, δεν έχει δωθεί ακόμα μια σαφής και τελική απάντηση. Κάναμε ένα γκάλοπ, για να λύσουμε επιτέλους το μυστήριο αυτό που κρατάει πολλούς από μας ξάγρυπνους.
Κάποιος είχε πει κάποτε, πως όταν η ανθρωπότητα βρει την απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα έχει αγγίξει την θέωση. Συνδέεται η προφητεία αυτή με το γεγονός πως το Άγιο Πνεύμα είναι περιστέρι; Είναι περιστέρι; Μήπως είναι κοτόπουλο; Και αν ναι, γιατί πέρασε τον δρόμο..; Ο Βούδας, ο μέγιστος αυτός πνευματικός ηγέτης, είχε πει πώς το να κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση, είναι σα να αρνείται την ίδια του τη φύση. Διαβάζουμε στη Βίβλο: "Φωνή Θεού τράνταξε τα ουράνια και Είπε στην κότα: "Θα περάσεις το δρόμο". Και η κότα πέρασε το δρόμο και οι πάντες αγαλλίασαν"
Πολλά ερωτήματα... Καμία απάντηση...

Αριστοτέλης: "Για να αντιληφθεί τις πραγματικές της δυνατότητες"

Ντείβιντ Χιουμ: "Το έκανε από καθαρή συνήθεια"

Επίκουρος: "Για πλάκα"

Γιόχαν Φρίεντριχ Φον Γκαίτε: "Την οδήγησε το αιώνιο ένστικτο των πουλερικών"

Λούντβιγκ Βίτγκενσταϊν: "Το "πέρασμα" υπήρχε a priori μέσα στον "δρόμο" και στην "κότα". Οι περιστάσεις ήταν αυτές που το ενεργοποιήσαν μέσα τους και έτσι συνέβη"

Πλάτων: "Για το καλό όλων μας"

Μακιαβέλι: " Για να την βλέπουν οι υπήκοοί της με θαυμασμό, ως μια κότα που κατείχε την τόλμη και το κουράγιο να περάσει με θάρρος το δρόμο, επίσης όμως και με δέος, γιατί ποιο ανάμεσά τους θα είχε τη δύναμη να την συναγωνιστεί;"

Ντάγκλας Άνταμς: "42"

Μαλακλύπας ο Πρεσβύτερος: "23"

Ζήνωνας: "Στην πραγματικότητα, το κοτόπουλο δεν πέρασε ποτέ τον δρόμο..."

Αντισθένης: "Ποιος δρόμος"

Διογένης: "Ποια κότα;"

Εμάνουελ Καντ: "Η κότα, όντας ον ελεύθερης βούλησης, αποφάσισε να περάσει το δρόμο"

Σίγκμουντ Φρόυντ: "Προφανώς η κότα ήταν θηλυκή. Προφανώς ερμήνευσε την πινακίδα που υπήρχε απέναντι ως φαλλικό σύμβολο και την οδήγησε το ένστικτο του ζευγαρώματος, όπως και η ζήλεια για τον φαλλό"

Άλπμερτ Άινσταιν: "Το αν η κότα πέρασε το δρόμο, ή ο δρόμος κινήθηκε κάτω από τα πόδια της κότας δίνοντας την ψευδαίσθηση της κίνησης εξαρτάται από τον παρατηρητή. Σε κάθε περίπτωση, η κότα δεν πέρασε τον δρόμο. Τον υπερέβη"

Άμλπερτ Καμύ: "Δεν έχει σημασία. Οι πράξεις της κότας έχουν νόημα μόνο για εκείνη"

W.C. : "Η κότα ήθελε να περάσει απέναντι"

Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον: "Η κότα βρισκόταν και στις δύο πλευρές του δρόμου εξαρχής, απλά περίμενε να δει που θα κοιτάξεις για να υλοποιηθεί"

To DiscordiaGR παραμένει ουδέτερο. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο αυτό είναι σε κώδικα!

DISC003195670093(3884): Εντάξει λοιπόν,
νιώθω την παράνοια και την ανασφάλεια κάθε παραλογικού ερισιανού σχετικά με τις επικοινωνίες και την υποκλοπή τους από σκοτεινές δυνάμεις. Καταλαβαίνω επίσης και την... δυσκολία... επικοινωνίας με τον κώδικα που προτείνει ο Μαλακλύπας ο νεώτερος στο Principia Discordia (ήταν αναρτημένος κάποτε στο blog, αλλά λόγω υποκλοπής από γκρίζες αδυνάμεις τον ξήλωσα, απλά η ραφή ήταν μεγάλη), οπότε προτείνω κάποιες απλές οδηγίες για να κάνετε τις επικοινωνίες σας ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!!!

Κατ' αρχήν δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τα λάχανα. Αυτοί, έτσι κι αλλιώς, δε βλέπουν μπροστά τους, οπότε ούτως ή άλλως δε θα πάρουν χαμπάρι τι εννοείτε, ακόμα κι αν τους δένατε ανάποδα από τον πολυέλαιο και το φωνάζατε στο αυτί τους με ντουντούκα. Φυσικά και μπορούν να το διαβάσουν, αλλά σίγουρα δε μπορούν να το κατανοήσουν. Οπότε γράφοντας στην γλώσσα που ξέρουν και καταλαβαίνουν, καθιστά το μήνυμα απόλυτα ασφαλές.
Αυτό που ανησυχεί όμως τον κάθε αλογικό ερισιανό δεν είναι τα λάχανα, αλλά... αυτοί...

Αυτοί, κουβαλάνε λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή από τα λάχανα, οπότε πολλές φορές μπορούν ΚΑΙ να διαβάσουν, ΚΑΙ να κατανοήσουν. Για τον λόγο αυτό πρέπει να λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

#1: Παραπλάνηση.
Ξεκινάμε κάθε μήνυμα βάζοντας στην αρχή τα αρχικά κάποιου και καλά κώδικα π.χ DISC, ALPHA, CHARLIE, BRAVO, ECHO.
Στη συνέχεια βάζουμε μια σειρά από νούμερα, τυχαία φυσικά.
Μέσα στο κείμενο, τυχαία, χρησιμοποιούμε παραπομπές σε τυχαία αρχικά π.χ "δες το γράμμα του Κ.Λ. στην Σ.Δ." "χρησιμοποίησε το Κ.Λ.Ε." .
Πείτε χωρίς περιστροφές στην αρχή του κειμένου πως είναι σε κώδικα π.χ. "Χρησιμοποιήστε τον κώδικα #5 για την αποκρυπτογράφηση" ή "ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΔΙΚΑ".

Όλα αυτά έχουν σκοπό να τους παραπλανήσουν, ώστε να ψάχνουν να για τον ανύπαρκτο κώδικα και να αγνοούν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. Δηλαδή πρόκειται για μια λαχανοποίηση...

#2: Πολυλογία και βαρεμάρα.
Αυτοί βαριούνται πολύ εύκολα. Αυτοί βιάζονται πάντα. Αυτοί έχουν πάντα πολύ δουλειά και είναι συνεχώς αγχωμένοι. Οπότε κρύψτε αυτό που θέλετε να πείτε στη μέση μιας παραγράφου που λέει λέει λέει και δε λέει τίποτα, που, χρησιμοποιεί, κόμματα, σε υπερβολικό βαθμό, και με τελείως, μα, τελείως, λάθος, τρόπο, και μη χρησιμοποιείτε λέξεις κλειδιά που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον.
π. χ. ... θυμάμαι τότε που ήμουν μικρός και παίζαμε με τα υπόλοιπα, παιδιά, στη γειτονιά μου... Η Έρις μας κοιτούσε με το χρυσό σαν τον μεσημεριανό ήλιο, χαμόγελό της, γιατί ήμασταν πραγματικά η ενσάρκωσή της, έστω κι αν εμείς δεν το ξέραμε ακόμα και ασχολούμασταν με πράγματα όπως κρυφτόκυνηγητό, εφτάπετρα και άλλα παιχνίδια. Σε ένα θυμάμαι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε το κάστρο του Δράκου, με τον φοβερό και τρομερό φύλακα που καταβρόχθιζε όποιον δεν του έλεγε το μυστικό σύνθημα που ήταν γνωστό μόνο στην πριγκίπισσα την οποία είχε φυλακίσει μέσα στον πύργο η κακιά μάγισσα...

#3: Παράνοια.
Το πιο δυνατό όπλο όλων των αλογικών ερισιανών, είναι φυσικά, η παράνοια. Ποτέ δε θα εμπιστευόντουσαν να μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες με τέτοιο τρόπο, σε απλή γλώσσα, από φόβο μήπως πέσει στα χέρια αυτών...

Οπότε το ποστ αυτό είναι τελείως άκυρο και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν.

Υ.Γ. Άκυρα ευχαριστώ στον λέκτορα Mu Chao

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Zeitgeist II : Addendum

"Το να είσαι επιτυχημένος σε μια βαθιά άρρωστη κοινωνία, δεν είναι σημάδι υγείας..."


Η ομάδα που δημιούργησε το Zeitgeist, ένα από τα πιο αποκαλυπτικά και καλοφτιαγμένα "ερασιτεχνικά" βίντεο (θα το βρείτε με ελληνικούς υπότιτλους λίγο πιο κάτω στο μπλογκ), επιστρέφει φέρνοντας μας το εξίσου αποκαλυπτικό και καλοφτιαγμένο Zeitgeist: Appendum.

Καλή... διασκέδαση...