Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Γιατί πέρασε η κότα τον δρόμο;

Η αιώνια αυτή ερώτηση, βασανίζει τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας. Παρόλα αυτά, δεν έχει δωθεί ακόμα μια σαφής και τελική απάντηση. Κάναμε ένα γκάλοπ, για να λύσουμε επιτέλους το μυστήριο αυτό που κρατάει πολλούς από μας ξάγρυπνους.
Κάποιος είχε πει κάποτε, πως όταν η ανθρωπότητα βρει την απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα έχει αγγίξει την θέωση. Συνδέεται η προφητεία αυτή με το γεγονός πως το Άγιο Πνεύμα είναι περιστέρι; Είναι περιστέρι; Μήπως είναι κοτόπουλο; Και αν ναι, γιατί πέρασε τον δρόμο..; Ο Βούδας, ο μέγιστος αυτός πνευματικός ηγέτης, είχε πει πώς το να κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση, είναι σα να αρνείται την ίδια του τη φύση. Διαβάζουμε στη Βίβλο: "Φωνή Θεού τράνταξε τα ουράνια και Είπε στην κότα: "Θα περάσεις το δρόμο". Και η κότα πέρασε το δρόμο και οι πάντες αγαλλίασαν"
Πολλά ερωτήματα... Καμία απάντηση...

Αριστοτέλης: "Για να αντιληφθεί τις πραγματικές της δυνατότητες"

Ντείβιντ Χιουμ: "Το έκανε από καθαρή συνήθεια"

Επίκουρος: "Για πλάκα"

Γιόχαν Φρίεντριχ Φον Γκαίτε: "Την οδήγησε το αιώνιο ένστικτο των πουλερικών"

Λούντβιγκ Βίτγκενσταϊν: "Το "πέρασμα" υπήρχε a priori μέσα στον "δρόμο" και στην "κότα". Οι περιστάσεις ήταν αυτές που το ενεργοποιήσαν μέσα τους και έτσι συνέβη"

Πλάτων: "Για το καλό όλων μας"

Μακιαβέλι: " Για να την βλέπουν οι υπήκοοί της με θαυμασμό, ως μια κότα που κατείχε την τόλμη και το κουράγιο να περάσει με θάρρος το δρόμο, επίσης όμως και με δέος, γιατί ποιο ανάμεσά τους θα είχε τη δύναμη να την συναγωνιστεί;"

Ντάγκλας Άνταμς: "42"

Μαλακλύπας ο Πρεσβύτερος: "23"

Ζήνωνας: "Στην πραγματικότητα, το κοτόπουλο δεν πέρασε ποτέ τον δρόμο..."

Αντισθένης: "Ποιος δρόμος"

Διογένης: "Ποια κότα;"

Εμάνουελ Καντ: "Η κότα, όντας ον ελεύθερης βούλησης, αποφάσισε να περάσει το δρόμο"

Σίγκμουντ Φρόυντ: "Προφανώς η κότα ήταν θηλυκή. Προφανώς ερμήνευσε την πινακίδα που υπήρχε απέναντι ως φαλλικό σύμβολο και την οδήγησε το ένστικτο του ζευγαρώματος, όπως και η ζήλεια για τον φαλλό"

Άλπμερτ Άινσταιν: "Το αν η κότα πέρασε το δρόμο, ή ο δρόμος κινήθηκε κάτω από τα πόδια της κότας δίνοντας την ψευδαίσθηση της κίνησης εξαρτάται από τον παρατηρητή. Σε κάθε περίπτωση, η κότα δεν πέρασε τον δρόμο. Τον υπερέβη"

Άμλπερτ Καμύ: "Δεν έχει σημασία. Οι πράξεις της κότας έχουν νόημα μόνο για εκείνη"

W.C. : "Η κότα ήθελε να περάσει απέναντι"

Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον: "Η κότα βρισκόταν και στις δύο πλευρές του δρόμου εξαρχής, απλά περίμενε να δει που θα κοιτάξεις για να υλοποιηθεί"

To DiscordiaGR παραμένει ουδέτερο. Τα συμπεράσματα δικά σας.


2 σχόλια:

aerostatik είπε...

hail eris, discordia !!!

al-x είπε...

Καλώς τον. Άργησες αλλά ήρθες.
We've been expecting you...