Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η συνομωσία της εβδομάδας - Πανεπιστημιακή Σταυροφορία για τον Κθούλου

"ΤΟ βρήκα!"
"Με βρήκε ΑΥΤΟ!"
- σλόγκαν της Πανεπιστημιακής Σταυροφορίας για τον Κθούλου



Η Πανεπιστημιακή Σταυροφορία για τον Κθούλου υποστηρίζει πως είναι το αρχαιότερο κολλεγιακό κλαμπ στον κόσμο, ισχυριζόμενοι πως τα πλοκάμια τους είχαν απλωθεί σε όλο τον πλανήτη ακόμα και πριν την Αρχαία Ελλάδα ή την Ατλαντίδα, ακόμα και πριν την πρώτη κιόλας προσπάθεια των Ιλλουμινάτι να κατακτήσουν τον κόσμο. Λάτρεις των Μεγάλων Παλαιών, των τιτάνιων εξωδιαστατικών οντοτήτων από το Νεκρονομικόν του τρελού Άραβα Αμπντούλ Αλχαζρέντ, και/η την φαντασία του Χ.Φ. Λαβκραφτ. Η Λατρεία του Κθούλου υπήρχε στη Γη πολύ πριν εμφανιστούν τα πρώτα ίχνη της ανθρωπότητας και δημιούργησε την Πανεπιστημιακή Σταυροφορία στο πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ (στο Άρκαμ φυσικά, στην Μασαχουσέτη) στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, προσθέτοντας σιγά σιγά και παραρτήματα στο Γέηλ, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κ.α.

Ο Κθούλου, που συνήθως απεικονίζεται σαν ένα γλειώδες πράσινο χταπόδι τιτάνιου μεγέθους, μπορεί να μην είναι και η πιο ελκυστική θεότητα, αλλά οι Σταυροφόροι επιμένουν πως δεν έχει περισσότερο απεχθείς και φρικτές συνήθειες από τους περισσότερους θεούς τους οποίους λατρεύουν οι άνθρωποι.

Η Πανεπιστημιακή Σταυροφορία στη Νέα Υόρκη σχεδιάζει να χτίσει το Ζιγκουράτ του Χαμού, χρησιμοποιώντας σκλάβους, αν δεν οι φοιτητές δεν έχουν αρκετά λεφτά να δωρίσουν. Άλλα παρακλάδια έχουν προτείνει ένα πρόγραμμα "εθνικής κάθαρσης", βασισμένο πάνω στην πρόταση πως "αν όλοι κάνουν μπάνιο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, άσχετα αν το χρειάζονται ή όχι, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων θα βελτιωθούν αισθητά". Το 1996, οι Λάτρεις του Κθούλου τον έθεσαν υποψήφιο για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με το σλόγκαν "Γιατί να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο κακό;"
Τα Κθουλάκια, σαν τους αντίζηλούς τους στην Πανεπιστημιακή Σταυροφορία για τον Χριστό, τυπώνουν και μοιράζουν διάφορα φυλλάδια προσυλητισμού, μόνο που τα δικά τους έχουν πιο ζωντανά σλόγκαν όπως: "Yog Sothoth Neblod Zin", "Ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ ΔΕΝ ήταν τρελός", "Κθούλου Φταγκν", κλπ...

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Robert Anton Wilson ~Everything is under control


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Μην ξεχασουμε το βασικο αιτημα των Κθουλιτων, που ειναι "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗ SHUB-NIGGURATH"!

τελειο ποστ!

fnord

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Σhub ζεις για πάντα Πασοκτζής.
Αν και λίγο ετεροχρονισμένο το Post μιας και οι δημοτικές εκλογές τελειώσαν (εκτός αν σκέφτεσαι κάποιες άλλες σύντομες) είναι ωραίο κι ελπιδοφόρο. Να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο το κρίνω ως ένα από τα πιο αδύναμα του Bob. Αποτελεί μια χαλαρή και βιαστική σύνοψη προηγούμενων καταστάσεων του και συμπερασμάτων του. Πέρα απ όλ αυτά. Shub δαγκωτό.

Cyclon είπε...

Τσέκαρε λίγο ένα ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα-κοινωνικό τρολισμό:

Μεταλλαγμένα όντα φέρνουν την Νέα Εποχή!

Αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν απο διαταραχή έλλειψης προσοχής. Όταν δείς τι παίζει με αυτό βάλε τον τίτλο του στο Google.

alX είπε...

Γεια σου Zyclon. Κατ'αρχήν καλώς ήρθες.
Thanks για το λινκ. Το διάβασα και κουνούσα απογοητευμένος το κεφάλι μου, αλλά *SPOILER ALERT* έφτασα τελικά στο τέλος και όλα ξεκαθάρισαν...

Cyclon είπε...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Καλά είσαι...Άλλοι φτάσαν στο τέλος χωρίς να κουνήσουν απογοητευμένοι το κεφάλι, στο τέλος -αν έφτασαν- προφανέστατα τα πράγματα δεν ξεκαθάρισαν και το διέδωσαν παρακάτω.

Το ωραίο; Η ατακούλα περι γεννητικών οργάνων (που "θυμίζουν τον γεροξούρα παππού σου") αντιγράφηκε αυτούσια και απο...σκληροπυρηνικά ορθόδοξα χριστριανικά blog.

Να χαίρονται τα μυαλά τους, σε ορισμένα άτομα η πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι αμφισβητήσιμη...