Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Paradigm Shift

Είναι εύκολο πολλές φορές, χωρίς καν να το καταλάβουμε, να αυτοπεριορίσουμε την οπτική μας. Να μείνουμε κολλημένοι στο Δέντρο, ενώ δίπλα μας ζει, αναπνέει, αναπτύσσεται και πεθαίνει ένα ολόκληρο Δάσος, ένας ολόκληρος Πλανήτης, ένα ολόκληρο Σύμπαν.

Μπλεγμένοι μέσα στην εσωστρεφή σπείρα των κοινωνικών και οικονομικών δομών/δεσμών, χάνουμε όχι κάποιο μεταφυσικό νόημα, αλλά μια υπαρκτή ομορφιά και μια μοναδική ευκαιρία. Να την ρουφήξουμε, να την χαρούμε, να την απολαύσουμε.

Ο πλανήτης μας είναι μεγάλος, πολύ μεγάλος και πολύ όμορφος. Και η ζωή πάνω του είναι πολύχρωμη, ποικιλόμορφη και συναρπαστική. Τόσο πολύ μάλιστα που δύσκολα χωράει σε έναν μόνο νου.

Το Baraka γυρίστηκε το 1992. Εμπνευστής και δημιουργός ο Ron Fricke. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο ταξίδι που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο την Ζωή στον πλανήτη μας. Αλληγορικό, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό, παίρνει τον θεατή και τον ξεναγεί στον πλανήτη Γη. Αμείλικτα. Δεν είναι πάντα ευχάριστο, ειδικά όταν μας ξεγυμνώνει τις ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά είναι αληθινό. Ή για να ακριβολογούμε, περισσότερο αληθινό από πολλά άλλα πράγματα τα οποία μονοπωλούν τους επεξεργαστικούς κύκλους τους εγκεφάλου μας σαν κακόβουλα λογισμικά που εγκαταστάθηκαν παρά τη θέλησή μας...

Ο Ron, ετοιμάζει επίσης ένα νέο κινηματογραφικό ταξίδι, με τίτλο Samsara, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του τον Αύγουστο του 2012. Αναμένουμε.

Το παραθέτω εδώ σε χαμηλή ανάλυση, αλλά προτείνουμε να κατεβάσετε αυτό το torrent σε αξιοπρεπή ανάλυση, ώστε να το απολαύσετε όπως του αξίζει.

Αν πάλι θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε το blu-ray από δω.

Καλό ταξίδι.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
al-x είπε...

Χμ, όχι δεν τα έχω δει, αλλά θα το διορθώσω σύντομα αυτό.

Θενκς για την συμβολή, και welcome.