Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Black Iron Prison

Το να προσπαθείς να ορίσεις τον Ντισκορντιανισμό είναι εξ’ ορισμού μάταιο. Παρόλα αυτά, πολλοί προσπαθούν να το κάνουν και κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το καταφέρνουν. Ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω. Όλοι φαίνεται να έχουν μια απάντηση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου και του Ντισκορντιανισμού), έστω κι αν αυτό που θα έπρεπε να ψάχνουν είναι η ερώτηση.
Έστω.
Κάποιοι ψάχνουν απαντήσεις, κάποιοι άλλοι τις προσφέρουν απλόχερα και αυτοί που ψάχνουν βρίσκουν αυτούς που προσφέρουν και έτσι οι απαντήσεις αλλάζουν ξενιστή και συνεχίζουν την πορεία τους στο χώρο και στο χρόνο.
Οι ερωτήσεις είναι πολύ πιο περίπλοκο πράγμα και δεν ενδιαφέρουν πολλούς. Συνήθως όσοι έχουν ερωτήσεις νιώθουν την ανάγκη να τις θεραπεύουν με μια γερή δόση απαντήσεων.


Κάτι ήθελα να πω όμως... Α, ναι. Στο PrincipiaDiscordia.com υπάρχει μια κοινότητα Ντισκορντιανών που ισχυρίζονται ότι μπορούν να μας δείξουν τον κόσμο γύρω μας όπως πραγματικά ΕΙΝΑΙ και όχι όπως νομίζουμε ότι είναι. Αφήνω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις πάνω σας, σε περίπτωση που έχετε την όρεξη να βουτήξετε στα κελιά της μαύρης, σιδερένιας φυλακής τους. Εγώ, απλά ενώνω τις τελείες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι ορεξη δεν εχουμε να βουτηξουμε εκει που λες,να λειπει το βυσινο.Δεν ξερω για τα αλλοδαπα,αλλα το προβλημα στα γκρικ ντισκορντιανα δεδομενα ειναι οτι οι περισοτεροι νομιζουν οτι το εχουν ενω δεν το εχουν καθολου.Ειναι πολυ δυσκολο να εισαι χαοτικος,δεν ειναι για τον καθενα.Βλεπω κατι γιδια,που με 5 μαλακιες που γραφουν σεξιστικες κυριως,αλλα 5 βρισιδια και 2-3 δηθεν καο ανευ φαντασιας,την εχουν δει ντισκορντιανοι.Νομιζουν οτι προκαλουν συγχιση με μια εστιαση στα κακογουστα γαμισια και τις σεξιστικες δηλωσεις και με μια εμφανη ταση πληρους ισοπεδωσης,που της λειπει το κερασακι της ντισκορντιανης ουσιας του επαναπρσδιορισμου.Γιδια και ξανα γιδια.Το να εισαι χαοτικος ειναι τεχνη και καλλιτεχνης γενιεσαι δε γινεσαι αυτο ειναι το προβλημα και το βαρετο του θεματος.


Ανώνυμος είπε...

Που τους βλέπεις να γράφουν αυτούς τους αλήτες;

Να αφοριστούν πάραυτα!

Ανώνυμος είπε...

Παντου ρε ειναι τα τσογλανια παντου.Καλα θα ητανε αμα ητανε αλητες.Ελα που δεν ειναι ομως τα μομολα.Εχει φριξει η Εριδα με την παρτη τους.Βγαινει κακο ονομα στην πιατσα φιλε,οτι οι ακολουθοι ειναι για τα μπαζα.

Unknown είπε...

ανωνυμε #1 νόμιζα οτι μόνο εγώ ήμουν η γκρινιάρα εδω μέσα. Δες το σαν μια άσκηση "ας κανουν οτι θέλουν, ας κάνω 23 βήματα ζιγκζαγκ μακρυά και η ΘΕΑ θα φροντίσει... ή και όχι", αλλιώς πέφτουμε στο αμάρτημα του εγωισμού, της οργής (φτου αυτά είναι απο άλλο βιβλίο) ε τέλωςπάντων στο αμάρτημα "εγώ ξέρω οι άλλοι δεν ξέρουν" και η Θεά δεν χαρίζει κάστανα σε όσους νομίζουμε οτι ξέρουμε ενώ ξεράδια και εμείς. Γενικά όταν μαζεύονται πολλοί δια/πε/φωτισμένοι-αφυπνησμένοι το φως σηκώνεται, πατάει το snooze και φεύγει και μην ξεχνάμε οτι η Θεά δεν είχε φόρτε σε εισόδους και παραμονές, αλλά όταν έφευγε απο κάπου, αααααχ όταν έφευγε, το συζητάγαν χρόνια.

ανώνυμε #2 φαντάζομαι εννοεί στα σοσιαλμίντια καθώς και εμένα με βάλανε, ένιωσα σαν να είμαι σε προθάλαμο για child porn και απλά έφυγα διακριτικά πτύνοντας κουκούτσια και κόβοντας ρόδα μυρωμένα (πρέπει να με δεις να αποχωρώ, ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ)

υποπτεύομαι οτι ο Al-x κάτι αντίστοιχα σκεφτόταν με ανων#1 αλλά ποτέ κανείς δεν κατάφερε να μαντέψει με σχετική ακρίβεια απο που προέρχονται οι σκέψεις του...

Ανώνυμος είπε...

Kouperti θα διαφωνήσω και εν μέρει θα συμφωνήσω με τον πρώτο ανώνυμο. Έχω την αίσθηση - και ελπίζω να μην το δεις ως υπόδειξη, δεν έχω τέτοιο σκοπό - ότι η θέση σου παραπέμπει αφενός σε πυραμιδοειδές μοτίβο πατερναλιστικού τύπου, όπου ο εκάστοτε Θεός/Θεά είναι κάτι άλλο έξω από τον "ακόλουθο" και αφετέρου τα περί "αμαρτίας" που λες, μου δίνουν την εντύπωση μιας κάποιας δήθεν ταπεινοφροσύνης που παραπέμπει σε αποτράβηξη από τα όσα εμμετικά συμβαίνουν γενικότερα.

Δε νομίζω ότι είναι "αμαρτία" το να μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την κιτς χιπστεροβλακεία που μας περιβάλει. Ενας Ερισιανός, όπως το καταλαβαίνω εγώ, συνεργάζεται με τη Θεά, δεν την ακολουθεί, τη φέρει. Το να παρουσιάζονται λοιπόν ως φέροντες αυτήν, οι κάθε τυχαίοι πρωκτικοί, οι κολλημένοι στο 2ο εγκεφαλικό κύκλωμα - και δε μιλάμε μόνο για πιτσιρίκια αλλά και για υποτιθέμενα μεγάλα παιδάκια - μάλλον είναι κάτι που όποιος το βλέπει οφείλει να το υποδείξει. Στην τελική, ας δηλώσουν ακόλουθοι των χοιροβοσκών της ή στην καλύτερη της πλύστρας των βρακιών της, δεν ειν κακό να έχει κανείς αυτογνωσία, ίσα ίσα. Η υποχθόνια ελεγκανιά είναι η βαθύτερη εσάνς του Χάους και αυτό είτε το έχεις είτε όχι. Τόσο απλά.



Unknown είπε...

γεια σου Enophthalme! δεν το βλέπω σαν υπόδειξη και σε ευχαριστώ που το σκέφτηκες, ούτε θεωρώ οτι έχεις άδικο σε όσα αισθάνεσαι και αντιλαμβάνεσαι.
Νομίζω όμως οτι αναλύεις τα όσα έγραψα με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα απο όσο θα έπρεπε (και ίσως απο όσο αξίζει σε οτιδήποτε εκφράζεται μέσα απο ένα μικρό comment). Σε σχέση με την ουσία, θα σου θυμίσω οτι "no Discordian holds authority over another Discordian" πόσο μάλλον όταν δεν τους θεωρείς καν στο ίδιο bs με εσένα. Προσωπικά και αυτή την περίοδο, όταν έχω ανάλογα συναισθήματα (και ωωω έχω πολλά και συχνά) το βλέπω σαν reality check (the original Rorschach) και ψάχνω να βρω πότε πήρα το τρένο της αυθεντίας και του δόγματος και δεν το κατάλαβα. Η Θεά σπάει πάντα πλάκα όταν νομίζουμε οτι υπάρχουν κανόνες.

Τέλος σε σχέση με τα τελευταία σου λόγια, οι κλίκες δεν μου άρεσαν ποτέ, ο ελιτισμός είναι για τους φοβισμένους και στο κάτω κάτω της γραφής μου may the Goddess put twinkles in your eyes ;-)

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον, καλή μου, αντιλαμβάνομαστε τελείως διαφορετικά την πραγματικότητα γύρω μας. Καταρχήν, δε δηλώνω Ντισκορντιανός! Δε δηλώνω απολύτως τίποτα. Βεβαίως, το να μου παραθέτεις το "no Discordian holds authority over another Discordian" και μετά να μιλάς για τις προσωπικές σου αναρωτήσεις περί δογμάτων και κανόνων, μου κάνει ελαφρώς διφορούμενο.. Αν κάθε φορά που συνειδητοποιώ την υπέρμετρη βλακεία τριγύρω μου, θα πρέπει να μου θυμίζω ότι καλύτερα είναι να κάτσω στα αβγά μου, ε τότε ας ντυθώ ποκ-ποκ-ποκ-ποκ και ας τη δω ταπεινός καλόγερος σε κανα σπήλαιο της ερήμου. Τα περί κλίκας, ελιτισμών, φοβισμένων και λοιπών παραφερνάλιων, μάλλον αποτελούν προσωπικές σου προβολές και εκτιμήσεις, πεπερασμένες για τα δικά μου γούστα, οπότε no hard feelings dear! Καλή συνέχεια :)

Unknown είπε...

και διφορούμενο και τριφορούμενο και όποιος δεν κατάλαβε κατάλαβε ;-)