Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2005

Για τον διαφωτισμό σας ? Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΚΡΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΚΡΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Είναι μια προσφορά του

Σεβασμιώτατου Δρ. Ιπποκράτη Μαγκούν Ιερέα της ΡΟΕΕ στην Εταιρία της Οκινάουα

Όταν ο Ιπποκράτης είχε τελειώσει τον διαλογισμό του με τον Αγ. Γκούλικ, πήγε στην κουζίνα και έπιασε δουλειά προετοιμάζοντας ένα γεύμα. Στην προσπάθειά του αυτή βρήκε ένα μπρίκι με τσάι που είχε ξεχαστεί από το προηγούμενο βράδυ, όταν μέσα στην παραζάλη του το είχε ξεχάσει να στραγγίζει για 24 ώρες. Ήταν μαύρο και λασπωμένο και ο Ιπποκράτης θέλησε να ξαναχρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο τσάι διαλύοντάς το με νερό. Πάλι όμως μέσα στην παραζάλη και την αδυναμία του, αποφάσισε χωρίς να το καλοσκεφτεί και έπεσε με τα μούτρα στην χειρονακτική εργασία της προετοιμασίας του. Ήταν τότε, όσο εκείνος ήταν πλήρως απορροφημένος, που ξαφνικά άκουσε μια δυνατή και καθαρή φωνή στο κεφάλι του να λέει «όλα αυτά τα κάνεις για ένα πικρό τσάι». Ο Ιπποκράτης άκουσε τη φωνή, μα το ρομποτικό μοτίβο που είχε δημιουργηθεί από την χειρονακτική εργασία και τον συνδυασμό, την ενοποίηση ή ίσως την κωδικοποίηση της συσπάσεως των μυών συνέχιζε να κυριαρχεί πάνω του και ο Ιπποκράτης υπέκυψε στην πίεση και απαρνήθηκε τη φωνή.

Ξανά λοιπόν επιδώθηκε σε αυτό το χειρωνακτικό όργιο και ολοκλήρωσε την εργασία του και Ιδού! Όπως ακριβώς είχε προβλέψει η φωνή, το τσάι ήταν πικρό!

«Οι Πέντε Νόμοι φωλιάζουν στην αντίληψη.»

--Che Fung (Ezra Pound, Canto 85)

«Ο Νόμος της Κόλασης λέει πως η Κόλαση διατίθεται αποκλειστικά για εκείνους που πιστεύουν σ’αυτήν. Συνεχίζοντας λέει πως το χαμηλότερο σκαλί της Κόλασης είναι για εκείνους που πιστεύουν σ’αυτήν, εικάζοντας πως θα καταλήξουν εκεί αν δεν πιστεύουν πως υπάρχει».

ΗΒΤ, To Ευαγγέλιο σύμφωνα με τον Φρεντ, 3:1


(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

Δεν υπάρχουν σχόλια: