Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2005

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΙΣΙΑΝΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ

Η Σωκρατική προσέγγιση αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική, όταν αντιμετωπίζουμε αδαείς ανθρώπους. Η «σωκρατική προσέγγιση» είναι όταν χτίζεις ένα επιχείρημα κάνοντας ερωτήσεις. Πλησιάζεις τον αθώο και τον ρωτάς απλά «Το ήξερες πως το όνομα Του Θεού είναι Έρις και πως είναι κορίτσι;».

Αν απαντήσει ναι, τότε πιθανότατα είναι κι αυτός Ερισιανός οπότε άκυρο.

Αν απαντήσει «Όχι», τότε γρήγορα προχώρησε στον

ΤΥΦΛΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ λέγοντας «Το λοιπόν έτσι είναι, είναι κορίτσι και το όνομά Του είναι Έρις!». Παρατήρησε με διορατικότητα αν ο υποψήφιος πείστηκε.

Αν ναι, όρκισέ τον μέλος της Λεγεώνας της Δυναμικής Έριδας προτού αλλάξει γνώμη.

Εάν δεν φαίνεται πεπεισμένος, τότε προχώρησε στο

ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ : «Μα πρέπει να έχεις Πίστη! Όλα είναι χαμένα χωρίς την Πίστη! Πραγματικά σε λυπάμαι αν δεν έχεις Πίστη!», προσθέτοντας στη συνέχεια

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ και ρώτησέ τον με απειλητική φωνή «Ξέρεις τι παθαίνουν... όσοι... αρνούνται τη Θεά..;». Αν διστάσει, μην του πεις ότι είναι σίγουρο πως θα μετενσαρκωθεί σε πολύτιμο κουμπί του Μάο (κάτι που είναι αρκετά ακραίο να το πεις), απλώς κούνησε λυπημένα το κεφάλι σου και προχώρησε, σκουπίζοντας ένα δάκρυ απ’ τα μάτια σου, στο

ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, όπου του επισημαίνεις όλη τη σύγχυση και την αταξία στον κόσμο και αναφωνείς «Για πες λοιπόν εξυπνάκια? ποιος νομίζεις πως τα έφτιαξε όλα αυτά;».

Αν απαντήσει «Κανείς, είναι μόνο απρόσωπες δυνάμεις», τότε απάντησε γρήγορα με το

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΜΑΝΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και πες του πως έχει απόλυτο δίκιο και πως αυτές οι απρόσωπες δυνάμεις είναι θηλυκού γένους και πως το όνομά Της είναι Έρις.

Εάν πάλι, ως εκ θαύματος, παραμείνει αδιάλλακτος τότε είναι ώρα να καταφύγεις στον

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ και πες του πως καλλιεργημένοι άνθρωποι όπως αυτός, αναγνωρίζουν πως η Έρις είναι ένα παραστατικό σύμβολο μιας απερίγραπτης μεταφυσικής πραγματικότητας και πως το Ερισιανό κίνημα μοιάζει περισσότερο με ποίηση παρά με επιστήμη και πως είναι υποψήφιος να μετενσαρκωθεί σε ένα πολύτιμο κουμπί του Μάο και θα διανεμηθεί στους φτωχούς της επικράτειας του Θαντ αν δεν σοβαρευτεί!!

Στη συνέχεια βάλτον στην mailing list σου.


(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

Δεν υπάρχουν σχόλια: