Τρίτη 16 Μαΐου 2006

Ο ΕΡΙΣΙΑΝΟΣ ΟΡΚΟΣ ~ Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΗΣ Ρ.Ο.Ε.Ε.




Ο ΕΡΙΣΙΑΝΟΣ ΟΡΚΟΣ

ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΕΡΙΔΟΣ, ΕΓΩ Ο (όνομα, ή ιερό όνομα), αυτοανακηρύσσομαι μέλος και αδελφός της ΡΟΕΕ και της Λεγεώνας της Δυναμικής Έριδος.

ΧΑΙΡΕ ΧΑΙΡΕ ΧΑΙΡΕ ΧΑΙΡΕ ΧΑΙΡΕ ΕΡΙΣ ΕΡΙΣ ΕΡΙΣ ΕΡΙΣ ΕΡΙΣ

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΙΔΑ!

Ο ιθύνων Ιερέας της ΡΟΕΕ (αν υπάρχει κάποιος) απαντά:

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΙΔΑ!

Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΗΣ Ρ.Ο.Ε.Ε.

Αυτή η μυστικιστική τελετουργία δεν είναι απαραίτητη για τη μύηση, προσφέρεται όμως από αρκετούς Ιερείς της Ρ.Ο.Ε.Ε. στους νεοεισερχόμενους που επιθυμούν μια επίσημη τελετή.

1) Ο Ιερέας και τέσσερις ακόμη αδελφοί σχηματίζουν ένα πεντάγωνο με το Νεόφυτο στο κέντρο, πρόσωπο προς τον Ιερέα. Αν είναι εφικτό, οι αδελφοί που βρίσκονται στα αριστερά και δεξιά του Ιερέα θα πρέπει να είναι Διάκονοι. Ο Νεόφυτος, πρέπει να είναι τελείως γυμνός, για να αποδείξει έτσι πως είναι πραγματικά ανθρώπινο ον και όχι βλήτο ή κάτι άλλο μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο.

2) Όλοι οι παρευρισκόμενοι στην τελετή και στο πεντάγωνο, εκτός του Ιερέα, κάθονται οκλαδόν και ξανασηκώνονται. Αυτό επαναλαμβάνεται άλλες τέσσερις φορές. Ο χορός αυτός είναι συμβολικός της ταπεινοφροσύνης που διακατέχει εμάς τους Ερισιανούς.

3) Ο Ιερέας ξεκινά: Εγώ, (ακολουθεί το πλήρες Ιερό Όνομα μαζί με Μυστικούς Τίτλους και βαθμούς, γραφεία, κλπ), Χειροτονημένος Ιερέας της Παραθεοαναμυστικότητας Της Εσώτερης Έριδος, και με την Εξουσία που μου παραχωρείται από τον Αρχιερέα της, το Γραφείο του Πολυπατέρα, Τον Οίκο του Ανατέλλοντος Πότζ, την Κεφαλή της Ρ.Ο.Ε.Ε, σε ρωτώ τα εξής:

1) ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΗΤΟ ¨Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

Ο Νεόφυτος απαντάει ΝΑΙ.

2) ΤΙ ΚΡΙΜΑ. ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;

Ο Νεόφυτος απαντάει ΝΑΙ.

3) ΤΙ ΧΑΖΟ. ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ;

Απαντάει ΝΑΙ.

4). ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ. ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΕΡΙΣΙΑΝΟ ΚΙΝΗΜΑ;

Ο Νεόφυτος απαντάει ΙΣΩΣ.

5) ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΟΥ:

(Ο Ιερέας εδώ αναφωνεί τον ΕΡΙΣΙΑΝΟ ΟΡΚΟ). Ο Ιερέας συνεχίζει: ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ (όνομα) ΤΗΣ ΡΟΕΕ, ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΡΙΔΟΣ. ΧΑΙΡΕ ΕΡΙΣ! ΧΑΙΡΕ ΧΑΙΡΕ! ΧΑΙΡΕ ΝΑΙ!

4) Όλοι οι παρόντες το γλεντάνε δεόντως. Ο νέος Αδελφός ανοίγει μια μεγάλη νταμιτζάνα κρασί, από την οποία προσφέρει σε όλους.

5) Η τελετή συνήθως εκφυλίζεται από κει και πέρα.



(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον
Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

8 σχόλια:

enteka είπε...

...all hail discordia...

Unknown είπε...

έχω κάποιες απορίες σχετικά με το θέμα του εκφυλισμού της τελετής. Ο Διαφωνιμένος θα πρέπει να έχει παραγγείλει πίτσες και μπύρες ή αρκεί να ρευτεί δίχως τη βοήθεια σχετικών ουσιών?

alX είπε...

"Ο Διαφωνισμένος"... Αχαχαχα, εντάξει, άργησα αλλά το έπιασα. Οι ουσίες δεν ειναι απαραίτητες, αλλά όπως πάντα, κάνουν πιο έντονη την εμπειρία. Καλό είναι να υπάρχουν πρόχειρες πάντως.

enteka, Hail Eris.

Ιφιμέδεια είπε...

Σιγά τη Θεά. Μια ασχημομούρα με σημάδια από τα σπυριά της ακμής που τα κρύβει με δέκα κιλά μεικ απ είναι. Εμένα ήτανε συμμαθήτριά μου και τη θυμάμαι. Σε εσάς άμα θέλει ας κάνει την παιδούλα.
Συγχίστηκα με τσόκαρο.

alX είπε...

Ιφιμέδεια περασμένα ξεχασμένα. Μου είπε να σου πω οτι καταλαβαίνει τον θυμό σου και ζητάει συγγνώμη που σε είχε κλειδώσει στις τουαλέτες εκείνο το πρωινό.
Επίσης άσε κάτω το τσόκαρο...

Ιφιμέδεια είπε...

Τέλος πάντων, θα δώσω τόπο στην Έριδα...
Αλλά τα τσόκαρα δεν τα αφήνω. Πήρα κάτι κόκκινα μούρλια και περιμένω πότε να ζεστάνει ο καιρός να τα βάλω.

alX είπε...

Εντάξει κράτα τα τσόκαρα. Αλλά θα πρέπει να δεσμευτείς οτι θα τα χρησιμοποιείς για ειρηνικούς σκοπούς.

Ιφιμέδεια είπε...

Αδύνατον να δεσμευτώ τοιουτοτρόπως. Διότι τάκα-τάκα τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια. Θεά είμαι, όλο και κάποιον θα σαγηνεύω η σαγιονάρα...

Σεις πάντως συνεχίστε το Θεάρεστο έργο σας. Δεν έπρεπε όμως να αφιερώσετε μπλογκ στην Έριδα, αλλά εφημ-έριδα.