Δευτέρα 22 Μαΐου 2006

Ο Γκριζοπρόσωπος


Τ
ο έτος 1166 Μ.Χ., ένας κατσούφης κοκορόμυαλος ονόματι Γκριζοπρόσωπος, έπεισε τον εαυτό του πως το σύμπαν είχε τόσο μεγάλη έλλειψη χιούμορ όπως αυτός, έτσι ξεκίνησε να διδάσκει πως το παιχνίδι ήταν αμαρτία επειδή ερχόταν σε προφανή αντίθεση με τους μηχανισμούς της Σοβαρής Τάξης. «Κοιτάξτε όλη την Τάξη γύρω», συνήθιζε να λέει. Και βασισμένος σ' αυτό ξεγέλασε τους ανθρώπους και τους οδήγησε να πιστέψουν πως η πραγματικότητα ήταν πεζή και όχι η ρομαντική περιπέτεια που νόμιζαν μέχρι τότε.

Δεν είναι κατανοητό σε μας γιατί οι άνθρωποι τότε ήταν τόσο αφελείς και ευκολόπιστοι και γιατί κανείς τους δε σκέφτηκε να παρατηρήσει την αταξία γύρω τους και να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Τέλος πάντων όμως, ο Γκριζοπρόσωπος και οι οπαδοί του πήραν το παιχνίδι της ζωής λίγο πιο σοβαρά από την ίδια τη ζωή και μάλιστα είναι γνωστό πως σκότωναν και ζωντανά όντα των οποίων ο τρόπος ζωής διέφερε από τον δικό τους.

Η δυσάρεστη κατάληξη όλων αυτών είναι πως η ανθρωπότητα υποφέρει από ψυχολογική και πνευματική ανισορροπία. Μια ανισορροπία υπεύθυνη της οποίας είναι τα απωθημένα, τα οποία προκαλούν φόβο. Ο φόβος με τη σειρά του οδηγεί σε άσχημο τριπάκι. Η ανθρωπότητα είναι εγκλωβισμένη σε ένα άσχημο τριπάκι εδώ και πολύ καιρό.

Ονομάζεται η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΠΡΟΣΩΠΟΥ.



(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

Δεν υπάρχουν σχόλια: