Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005

Σχετικά με την Έριδα

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΙΔΑ (ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ)

Οι Ρωμαίοι άφησαν ένα "πορτραίτο" της για τις επόμενες γενεές. Εμφανιζόταν σαν μια αλλόκοτη γυναίκα με χλωμό και αποτρόπαιο παρουσιαστικό, τα μάτια Της φλεγόμενα, το ένδυμά της ξηλωμένο και σκισμένο και σαν να κρύβει ένα μαχαίρι στο στήθος της. Βασικά, οι περισσότερες γυναίκες είναι χλωμές και αποτρόπαιες όταν κρύβουν ένα παγωμένο μαχαίρι στο στήθος τους.

Η γενεαλογία της προέρχεται από τους Έλληνες και είναι πέρα για πέρα μπερδεμένη. Είτε ήταν δίδυμη του Άρη και κόρη του Δία και της Ήρας, είτε κόρη της Νύχτας (που ήταν η κόρη ή γυναίκα του Χάους, η και τα δύο) και του αδερφού της, του Ερέβους, με τα αδέρφια της να περιλαμβάνουν τον Θάνατο, τον Ύπνο, την Κηρ, την Φιλότητα. Λέγεται πως γέννησε την Λήθη, τις Μάχες, τον Όρκο, τα ψεύτικα Λόγια και ένα μάτσο παρόμοιες θεότητες.

Μια μέρα ο Μαλ-2(Μαλακλύπας ο νεώτερος) συμβουλεύτηκε την επίφυσή* του και ρώτησε την Έριδα αν Εκείνη πράγματι δημιούργησε όλα αυτά τα αποκρουστικά και τρομερά πλάσματα. Του είπε πως πάντα συμπαθούσε τους αρχαίους Έλληνες, μα πως δεν μπορεί κάποιος να τους έχει εμπιστοσύνη όσον αφορά ιστορικά θέματα. «Ήταν», πρόσθεσε, «θύματα δυσπεψίας, καταλαβαίνεις.»

Αρκεί να λεχθεί ότι η Έρις δεν είναι ούτε μισητή ούτε κακόβουλη. Μα είναι άτακτη και μερικές φορές μπορεί να γίνει και λίγο σκύλα

*Η ΕΠΙΦΥΣΗ είναι το μέρος που ο καθένας από μας μπορεί να μιλήσει στην Έριδα. Εάν έχετε προβλήματα στην ενεργοποίηση της επίφυσής σας, τότε δοκιμάστε την απόφυση, κάνει περίπου την ίδια δουλειά.

(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Remember: King Kong Died For Your Sins!