Παρασκευή 21 Ιουλίου 2006

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚΑΝ ΕΒΑΝΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΡΜΠΕΡΤ ΒΑΪΝΕΡ, ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ

Η δεύτερη έννοια που πρέπει να αποδείξει ο Βάινερ είναι αυτή την εντροπίας. Η πιθανότητες είναι μαθηματικές έννοιες, που προέρχονται από την στατιστική. Η εντροπία μας έρχεται από την φυσική. Υπάρχει ο ισχυρισμός, επιβεβαιωμένος θεωρητικά και πειραματικά, πως το σύμπαν, από την φύση του «εξαντλείται» και κινείται προς μια κατάσταση αδρανούς ομοιομορφίας χωρίς δομή, ύλη, ιεραρχία και διαφοροποίηση.

Αυτό σημαίνει πως σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση, λιγότερη οργάνωση και περισσότερο χάος, είναι σαφώς πολύ πιο πιθανά από αυστηρότερη οργάνωση ή περισσότερη τάξη.

Η τάση της εντροπίας να αυξάνεται σε κλειστά συστήματα εκφράζεται στον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ? ίσως την πιο πεσιμιστική και ανήθικη διατύπωση από όλες τις ανθρώπινες σκέψεις.

Ισχύει όμως σε ένα κλειστό σύστημα, σε κάτι που αποτελεί ένα απομονωμένο σύνολο και όχι απλά σε ένα κομμάτι. Μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να υπάρχουν κομμάτια που αντλούν την ενέργειά τους από το σύνολο και που κινούνται τουλάχιστον προσωρινά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σ’ αυτά τα κομμάτια η τάξη αυξάνεται και το χάος μειώνεται.

Οι δίνες που περιστρέφονται προς μια κατεύθυνση αντίθετα από το κύριο ρεύμα ονομάζονται «θύλακες». Μια απ’ αυτές είναι η ζωή, ειδικά η ανθρώπινη ζωή η οποία μέσα σε ένα σύμπαν που ρέπει συνεχώς προς το χάος, εκείνη κινείται προς την όλο και αυξανόμενη τάξη.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το Πλανητικό Π που ανακάλυψα είναι 61. Πρόκειται για μια σχέση Χρόνου-Ενέργειας που υπάρχει μεταξύ του ήλιου και των πλανητών και το χρησιμοποιώ για να καταλήξω σε πολλά άγνωστα στην επιστήμη συμπεράσματα. Για παράδειγμα πολλαπλασιάστε την περιφέρεια της Γης 24.902,20656 με το 61 και θα καταλήξετε στην απόσταση της τροχιάς της Σελήνης γύρω από την Γη. Είναι λίγο λιγότερο από την πραγματική απόσταση γιατί δεν έχουμε λάβει υπόψη μας την ατμόσφαιρα της Γης. Ας είναι.

Κρίστοφερ Γκατθ, Έβανστον


Έπρεπε να γίνω υδραυλικός

-- ΄΄Αλμπερτ Άινσταϊν


(Το παρόν απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger) - Η πνευματική ιδιοκτησία είναι φυλακή. Ελευθερώστε την τέχνη. Αντυπώστε και διανείμετε κατά βούληση)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υο, Reverend Drunken Salad...
''το παρών απόσπασμα''
plz don't do that
από Pornstar Bucolic Salad(!)

alX είπε...

Yo Bucolic, βλέπω μοιραζόμαστε το ίδιο επώνυμο. Τι είδους σαλάτα είσαι εσύ;
Δε σ' αρέσει το παρών απόσπασμα;

Ανώνυμος είπε...

παρών= αρσενικό γένος της μετοχής Ενεστώτα του ρήματος "πάρειμι". αρσενικό.(εκτός αν θες να πρωτοτυπήσεις...) και μ'αυτό αποκαλύφθηκε το πραγματικό μου πρόσωπο(όχι?)
από Pornstar Bucolic Salad

alX είπε...

Χαχαχα η ταυτότητά σου αποκαλύφθηκε από το Yo.
Point taken thanks for the tip.