Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

The Discordian's Guide To Meditation

(Απόσπασμα από το βιβλίο της Αλκοολικότητας Της Ιπτάμενο Κεκάκι, το οποίο δε γράφτηκε ακόμα και μάλλον δε θα γραφτεί ποτέ.)

Ο διαλογισμός πάντα ήταν κι εξακολουθεί να είναι κλασική μέθοδος για την ανάπτυξη των εγκεφαλικών ικανοτήτων (όσων ατόμων διαθέτουν εγκέφαλο και δεν κωλώνουν από την ύπαρξη των πανταχού παρόντων fnords). Από την εποχή των σαμάνων μέχρι σήμερα, αποτελεί τη βασικότερη μέθοδο διεύρυνσης των συνειδησιακών συνόρων (τέλος σοβαρού προλόγου).

Πώς κάνουμε όμως διαλογισμό;

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι, για όλα τα γούστα και τις ανάγκες του καθενός. Υπάρχουν μέθοδοι διαλογισμού για αρχάριους καιγια προχωρημένους, για ασκητές και για κοσμικούς, για μάγους και ψυχοναύτες, με πλήρη ενεργειακή κάλυψη ή χωρίς λιπαρά (ουπς, δε μιλάω για γιαούρτια).

Η (όχι και τόσο) μυστική Εταιρία του Σάπιου Μήλου, ωστόσο, σας προτείνει την εξής δοκιμασμένη μέθοδο:

(Σημείωση: Ακολουθήστε τα βήματα με προσοχή, γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να χαθείτε στο Αιώνιο Limbo)

(Σημείωση 2: Αν καταφέρετε να χαθείτε στο Αιώνιο Limbo την πουτσίσατε.)

(Σημείωση 3: Αν καταφέρατε να χαθείτε στο Αιώνιο Limbo πείτε μου πώς το κάνατε γιατί θέλω κι εγώ.)

(Σημείωση 4: Τέλος σημειώσεων.)



Βήμα Πρώτο: Χαλάρωση
1. Επιλέγετε μια άνετη θέση. Οποιαδήποτε θέση. Μπορείτε να καθίσετε οκλαδόν, όπως οι Βουδιστές, νε σταθείτε σε ένα στύλο όπως οι γιόγκι ή να κρεμαστείτε από την λάμπα στο ταβάνι (η Εταιρία του Σάπιου Μήλου δεν ευθύνεται, ωστόσο, αν πέσετε.) Φτάνει να αισθάνεστε άνετα, όχι όμως πάρα πολύ άνετα γιατί στο τέλος δε θα κάνετε διαλογισμό αλλά Νάνι.

2. Χαλαρώνετε. Ίσως το πιο δύσκολοfnordσημείο. Χαλάρωση σημαίνει διώξιμο κάθε μορφής σκέψης (ακόμα και της σκέψης του ότι ΔΕΝ σκέφτεστε), ούτως ώστε να αλλάξει η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων (αν λεχετε εγκέφαλο). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε mantra για να χαλαρώσετε, προσέξτε όμως μην το χαλάσετε γιατί θα γίνετε μαντράχαλοι, το οποίο συνιστά μαγικόfnordαδίκημα.
Mantra είναι μια λέξη η φράση, την οποία πρέπει να επαναλάμβενετε σε κάθε αναπνοή. Θα αρχίζετε να την λέτε στην εισπνοή και θα τελειώνει με την εκπνοή. Οποιαδήποτε φράση ή λέξη μπορεί να αποτελέσει mantra, από το κλασικό "Οοοοοοοοοοομ" μέχρι το "η κάλτσα μου βρωμάει". Καλό θα ήταν, ωστόσο, το μέγεθος του mantra να είναι ανάλογο με το χρόνο της αναπνοής σας. Αν, για παράδειγμα, παίζετε κάποιο πνευστό και έχετε μεγάλους πνεύμονες, χρησιμοποιήστε το εξής μάντρα: "Ο Γουίλι ο μαυρόςfnordθερμαστής από το Τζιμπουτί φοράει μπικουτί και πάει στο Παρθεναγωγείο, σαν τσιγάρο άφιλτρο στο στόμα μου μ'έκαψες μ΄'εκαψες, ω τι κόσμος αυτός μαμά, δεν είναι άντρες, είναι σύννεφα με παντελόνια 10 ευρώ στη λαϊκή."


Βήμα Δεύτερο: Συσσώρευση Ενέργειας
Η ενέργεια είναι παντού. Το θέμα είναι να την κάνετε δικήfnordσας to keep that engine going (τον εγκέφαλό σας, δηλαδή, αν έχετε). Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να διαθέτετε ένα Bling-Bling. Επειδή όμως δε διαθέτετε Bling-Bling, γιατί δεν ξέρετε τι είναι το Bling-Bling (περισσότερα σε προσεχές post που μάλλον δε θα γραφτείfnordποτέ), πρέπει να συγκεντρώσετε ενέργεια με άλλον τρόπο. Η Εταιρία του Σάπιου Μήλου προτείνει απλά να την φανταστείτε. That's Chao (ο ενικός του Chaos), no???

Αφού καταφέρατε και συγκεντρώσατε ενέργεια, είστε έτοιμοι να ξεκλειδώσετε τον εγκέφαλό σας και να ξεχυθείτε στο Σύμπαν.

Σε αυτή τη φάση η συχνότητα των εγκεφαλικών σας κυμάτων θα έχει χαμηλώσει, ήτοι θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε φάση ύπνου-fnord-ξύπνιου. Το δύσκολο σημείο εδώ είναι ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟ TUTORIAL. ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ POR FAVOR!

Αν καταφέρετε και ΔΕΝ το σκεφτείτε, συγχαρητήρια. Θα αρχίσετε να πλανιέστε στον υπέροχο κόσμο του εγκεφάλου σας, το modem για να δικτυωθείτε στο Υπερπαραπέραν (τώρα μόνο με αστικήfnordχρέωση).

Λογικό είναι να αρχίσετε να βλέπετε διάφορα πράγματα που θα σας φανούν ανοησίες και/ή ασυναρτησίες. That's the point, you are Discordian. Είστε σε καλό δρόμο.

Στη συνέχεια θα αρχίσετε να βλέπετε τα fnords. Καλό θα ήταν να τα σημειώσετε, αλλά δεν έχει νόημα, γιατί είναι ύπουλα και πάντα αλλάζουν θέση οπότε θα τα ξαναπετύχετε.

Κατόπιν, θα δείτε τα Bling-Bling, αλλά και πάλι δε θα μάθετε τι είναι. Υπομονή μέχρι το επόμενοfnordpost που δε γραφτεί ποτέ.

Και τέλος.... Θα δείτε τα ΠΑΝΤΑ.



Είναι μεγάλα, ασπρόμαυρα και δεν κάνουν σεξ. Αυτό το τελευταίο πρέπει να αλλάξει γιατί μαζί τους θα χαθούν και τα μυστικά του Σύμπαντος, όπως φοβούνται οι Ταο-Ταο-ιστές.


Συγχαρητήρια, μόλις κάνατε τον πρώτο σαςfnordδιαλογισμό!!!








3 σχόλια:

alX είπε...

Καταγγέλω την Εταιρεία σας για τσαρλατανισμό και εσάς για σκόπιμη παραπλάνηση και απόπειρα διαφθοράς των αθώων εγκεφάλων των νέων και νεανίδων της χώρας μας.

Ακολούθησα τις... οδηγίες όπως κατ' ευφημισμόν τις αποκαλείτε. Δεν είδα τίποτα ΠΑΝΤΑ. Το μόνο που εμφανίστηκε μπροστά μου ήταν ένας συγγενής του Βραδύπους του Αμαζονίου...
Παρακαλώ να σβήσετε το blog όσο είναι καιρός... Σας διαβάζουν και παιδιά...

aerosol είπε...

Υπάρχουν τεχνικές για να δω τα κοάλα;
Οι ταμπέλες στα χασάπικα που λένε "ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ" τι εννοούν;
Στο επόμενοfnord post που δεν θα γράψετε ποτέ(ς) περιμένω απαντήσεις.
Ως τότε, Chao.

Unknown είπε...

@ Al-x: Panda ήταν, απλά ήταν μεταμφιεσμένο σε βραδύποδα. Η (όχι και τόσο μυστική) Εταιρία του Σάπιου Μήλου σάς ευχαριστεί για την καταγγελία, είναι μια πολύ ευγενική χειρονομία από μέρους σας. Χρειαζόμαστε κάθε μορφής υποστήριξη σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.