Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Zeitgeist

~ γερμανικός όρος που σημαίνει το "πνεύμα του χρόνου". Αναφέρεται στις πνευματικές και ηθικές τάσεις μιας δεδομένης εποχής...

Από τη σελίδα www.zeitgeistmovie.com

To Zeigeist δημιουργήθηκε ως μιά μη κερδοσκοπική κινηματογραφική έκφραση, με σκοπό να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κοιτάξουν τον κόσμο από μια πιο κριτική σκοπιά και να αντιληφθούν πως πολύ συχνά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού πως είναι. Οι πληροφορίες στο Zeitgeist επιβεβαιώθηκαν μετά από μακρά περίοδο έρευνας και η υποενότητα Source στο site αυτό αναφέρει τις κυριότερες πηγές που χρησιμοποιήθηκαν/αναφέρθηκαν.

Τώρα, είναι σημαντικό να πούμε πως υπάρχει η τάση απλά να απορρίπτουμε πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε, χωρίς να κάνουμε την απαραίτητη έρευνα. Για παράδειγμα, κάποιες από τις πληροφορίες στο Μέρος Ι και στο Μέρος ΙΙΙ, συγκεκριμένα, δεν προήλθαν απλά ψάχνοντας στο διαδύκτιο. Πρέπει κάποιος να σκάψει βαθύτερα. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ψάχνουν για τον Ώρο (Horus) ή την Federal Reserve Bank στο Internet, αντλούν τα συμπεράσματα τους από πολύ γενικές και τετριμμένες πηγές. Οι on line εγκυκλοπαίδιες ή ακόμα και οι συνηθισμένες εγκυκλοπαίδιες συχνά δεν περιέχουν τις πληροφορίες που αναφέρονται στο Zeitgeist. Παρόλα αυτά, αν κάποιος αφιερώσει το χρόνο που χρειάζεται και μελετήσει τις πηγές, θα βρεί πως ό,τι παρουσιάζεται βασίζεται πάνω σε στοιχειοθετημένες αποδείξεις.

Με τα παραπάνω στο νου, ελπίζω πως οι θεατές δε θα λάβουν αυτό που θα δουν ως την αλήθεια, αλλά θα ψάξουν και θα σκεφτούν για τον εαυτό τους, γιατί η αλήθεια δεν λέγεται... κατανοείται.

Ευχαριστούμε.



3 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο Σεβασμιότατε...

Έτσι, έτσι, να φτιάχνουμε ταινιοθήκη σιγά-σιγά:) Πάνω από όλα είμαστε μια Εταιρία που (δεν) σέβεται τον εαυτό της:P

SPY είπε...

Γεια χαρά!

Αν ενδιαφέρεστε, το έχουμε ανεβάσει και με ελληνικούς υπότιτλους (κλικ)

Χαιρετισμούς :)

alX είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά, έπρεπε να γίνει, είναι κρίμα να μην το δει κάποιος επειδή δεν ξέρει καλά αγγλικά!

Keep it up!