Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ: ΣΗΜΕΙΩΣΗ #12

8/3
Τ.Μ.:

Βρήκα επιτέλους το βασικό βιβλίο για τους Ιλλουμινάτι: Αποδείξεις μιας συνωμοσίας του Τζον Ρόμπινσον (Christian Book Club of America, Hawthorn, California, 1961. Πρώτη έκδοση το 1801).

Ο Ρόμπινσον ήταν μέλος της αγγλική μασονίας και ανακάλυψε μέσω προσωπικής εμπειρίας πως οι Γαλλικές Μασονικές Στοές – Όπως η Μεγάλη Στοά της Ανατολής – ήταν προσωπεία των Ιλλουμινάτι και πρωτοστάτησαν στη Γαλλική επανάσταση.

Όλο το βιβλίο ασχολείται με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο Βάισχαουπτ: κάθε Μασονικό γκρουπ στο οποίο κατάφερναν να διεισδύσουν οι Ιλλουμινάτι είχε διάφορα επίπεδα, όπως ένα κανονικό Μασονικό Τάγμα, αλλά καθώς οι υποψήφιοι προχωρούσαν στη βαθμίδα ιεραρχίας και ανέβαιναν βαθμούς, σταδιακά τους αποκάλυπταν περισσότερα σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα του κινήματος.

Αυτοί που βρίσκονταν στη βάση ήξεραν πως είναι απλά Μασόνοι.

Στα μεσαία επίπεδα, γνώριζαν πως συμμετείχαν σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο με σκοπό να αλλάξει τον κόσμο, αλλά η πραγματική φύση του σχεδίου αυτού τους αποκαλυπτόταν μόνο σύμφωνα με όσα οι ανώτεροι πίστευαν πως είναι έτοιμοι να μάθουν.

Μόνο αυτοί που βρίσκονταν στην κορυφή ήξεραν το μυστικό, το οποίο, σύμφωνα με τον Ρόμπινσον, ήταν το εξής: οι Ιλλουμινάτι στοχεύουν να ανατρέψουν όλες τις κυβερνήσεις και τις θρησκείες, εγκαθιδρύοντας μια αναρχο-κομμουνιστική κοινωνία γεμάτη αγάπη και επειδή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (μια αρχή που ο Βαισχαουπτ είχε αποκτήσει από την εκπαίδευση των Ιησουϊτών όταν ήταν νέος), δεν τους ένοιαζε πόσους θα σκότωναν για να καταφέρουν αυτό τον ευγενή σκοπό.

Ο Ρόμπινσον δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με προηγούμενα κινήματα, λέει όμως συγκεκριμένα πως οι Ιλλουμινάτι της Βαυαρίας δεν καταστράφηκαν από την κυβέρνηση το 1785, αλλά ήταν για την ακρίβεια ήταν ενεργοί στην Αγγλία, στη Γαλλία, και πιθανώς και αλλού όταν έγραφε το βιβλίο, δηλαδή το 1801. Στη σελίδα 116, ο Ρόμπινσον δίνει έναν κατάλογο των στοών τους: Γερμανία (84 στοές), Αγγλία (8 στοές), Σκωτία (2), Βαρσοβία (2), Ελβετία (πολλές), Ρώμη, Νάπολη, Ανκόνα, Φλωρεντία, Γαλλία, Ολλανδία, Δρέσδη (4), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (αρκετές).

Στη σελίδα 101, αναφέρει πως υπάρχουν 13 βαθμοί στο Τάγμα. Αυτό ίσως να εξηγεί τα 13 επίπεδα της συμβολικής πυραμίδας τους.

Στη σελίδα 84 αναφέρει πως το κωδικό όνομα του Βάισχαουπτ ήταν Σπάρτακος. Ο δεύτερος στην ιεραρχία, ο Φρέιχερ Κνίγκε είχε το κωδικό όνομα Φίλο (σελίδα 117). Αυτά προκύπτουν από έγγραφα που κατάσχεσε η γερμανική κυβέρνηση μετά από έφοδο στο σπίτι ενός δικηγόρου που τον έλεγαν Ζακ και που είχε το κωδικό όνομα Κάτο. Ο Γάλλος επαναστάτης Μπαμπέφ πήρε απ’ ότι φαίνεται το κωδικό όνομα Γράκχος μιμούμενος το κλασικό ύφος αυτών των τίτλων. Το συμπέρασμα του Ρόμπινσον στη σελίδα 269, είναι άξιο αναφοράς:

Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από μια μυστική Οργάνωση. Με τον σκοπό να παραμένει μυστικός και κρυφός στα χέρια των υψηλόβαθμων, οι υπόλοιποι περνάνε απλά χαλκάδες στις μύτες τους από τους οποίους τους σέρνουν κατά βούληση. Πασχίζουν να μάθουν το μυστικό και ευχαριστιούνται όλο και περισσότερο με όσο λιγότερα μαθαίνουν.


Πατ.

~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

3 σχόλια:

kouperti είπε...

"πασχίζουν να μάθουν το μυστικό και ευχαριστιούνται όλο και περισσότερο με όσο λιγότερα μαθαίνουν"

κάτι σαν τους fan του Lost ένα πράγμα...

al-x είπε...

Ακόμα δεν ξέρω πώς τους ήρθε και βάλανε τον Τζακ για #23...
Ακόμα πιστεύω πως ο πιο ιδανικός για αυτόν τον αριθμό θα ήταν ο Χάρλεϊ...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που προχωράει η μετάφραση.
Μάλλον θα δούμε ολόκληρο το βιβλίο μετεφρασμένο. Έτσι δεν είναι;