Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η πραγματικότητα της υπερβολής και η υπερβολή της πραγματικότητας

Είμαστε σχεδόν συνηθισμένοι να επιβεβαιώνονται πράγματα που γράφτηκαν δεκαετίες πριν από ανθρώπους που είχαν το χάρισμα να οσφρίζονται τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον... Το είδαμε στο 1984, στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο και σε άλλα πολλά βιβλία. Το Illuminatus! Trilogy δεν αποτελεί εξαίρεση.
Παρόλα αυτά, το παρακάτω απόσπασμα συνεχίζει να με εκπλήσει με την ακρίβειά του κάθε φορά που το διαβάζω.
Σημείωση, το Illuminatus! Trilogy δημοσιεύτηκε το 1975.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Ακούω, αλλά όχι χωρίς κριτική σκέψη. Για παράδειγμα, αν οι Ιλλουμινάτι ελέγχουν την Αμερική σήμερα, ποιος είναι ο σκοπός των δολοφονιών;»

«Ο έλεγχός τους στην Ουάσινγκτον είναι ακόμα λίγο επισφαλής. Έχουν καταφέρει να κάνουν την οικονομία σοσιαλιστική. Αν όμως έδειχναν τώρα το πρόσωπό τους και άρχιζαν να επιβάλουν ολοκληρωτικό καθεστώς, θα γινόταν επανάσταση. Θα ξεσηκωνόταν η μεσαία τάξη μαζί με τους δεξιούς και τους αριστερούς-φιλελεύθερους. Οι Ιλλουμινάτι δεν έχουν αρκετή δύναμη ώστε να μπορέσουν να αντέξουν μια τόσο μαζική επανάσταση. Αλλά μπορούν να κυβερνούν μέσω της απάτης, και μέσω της απάτης θα αποκτήσουν στο τέλος πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το έργο της κατάργησης του Συντάγματος»

«Τι είδους εργαλεία;»

«Πιο αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Παγκόσμια ηλεκτρονική παρακολούθηση. Αυθαίρετοι νόμοι. Νόμοι που θα επιτρέπουν να σε σταματάνε και να σε ψάχνουν χωρίς ένταλμα. Κυβερνητική επιθεώρηση οποιουδήποτε είδους αλληλογραφίας. Αυτόματη καταχώρηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, φωτογραφιών, δειγμάτων αίματος και τοξικολογική ανάλυση κάθε ανθρώπου που συλλαμβάνεται προτού καν κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα. Νόμοι που κάνουν παράνομη την αντίσταση σε σύλληψη, έστω κι αν αυτή η σύλληψη είναι παράνομη. Νόμοι που εγκαθιδρύουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για υπόπτους ταραξίες που έχουν σκοπό να ανατρέψουν το σύστημα. Έλεγχοι στις άδειες όπλων. Περιορισμοί στις μετακινήσεις. Οι δολοφονίες βλέπεις, κάνουν αναγκαία την θέσπιση τέτοιων νόμων στην κοινή γνώμη. Αντί να αντιληφθούν πως υπάρχει μια συνομωσία από μια χούφτα ανθρώπους, η κοινή γνώμη καταλήγει στο συμπέρασμα, ή κατευθύνεται στο συμπέρασμα, πως πρέπει να περιοριστεί η ελευθερία όλου του λαού για να προστατευτούν οι ηγέτες του. Ο λαός συμφωνεί πως δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον εαυτό του. Οι στόχοι των δολοφονιών θα είναι σύμβολα της αριστεράς ή της δεξιάς που είτε δε συμμετέχουν στην συνομωσία των Ιλλουμινάτι, είτε έχουν χαρακτηριστεί αναξιόπιστοι. Οι αδερφοί Κένεντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για παράδειγμα, ήταν ικανοί να κινητοποιήσουν ένα μαζικό λαϊκό κίνημα αριστεριστών, δεξιών, μαύρων και λευκών. Οι δολοφονίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα όμως, δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι θα γίνει από δω και πέρα...
~The Illuminatus! Trilogy, Robert Shea - Robert Anton Wilson (Book 1: The Eye in the Triangle)


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό!

Ο Θείος Μπόμπ ήταν μπροστά και θα μας λείψει αφάνταστα.

alX είπε...

Γεια σου Ανώνυμε. Η ανθρωπότητα γίνεται πράγματι φτωχότερη όταν χάνει τέτοια μέλη της...
Τουλάχιστον πρόλαβε να μεταδώσει λίγη από την ασθένειά του και σε εμάς, και το ίδιο κάνουμε και με τη σειρά μας κι εμείς.
Keep the lasagna flying!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας. Γιατί δεν προχωρείτε σε μετάφραση του εν λόγω βιβλίου;
Διαθέτεται και την ικανότητα και τον ζήλο για αυτό το εγχείρημα.

Θα ήταν φανταστικό. Αν ενθυμούμαι σωστά μόνο ένα βιβλίο είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά.