Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πρακτικές τελετές Ντισκορντιανισμού - The Monty Python Banishing Ritual

Μεγάλη σύγχυση/διαφωνία/έριδα υπάρχει σχετικά με την "σοβαρότητα" του Ντισκορντιανισμού σαν ρεύμα του Chaos Magic(Κ). Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πιο "παραδοσιακές" και "σοβαρές" σχολές. Κύριος λόγος είναι η πλήρης απουσία δόγματος στον Ντισκορντιανισμό, κάτι που αποθαρύνει όλους τους επίδοξους μελετητές καθώς δεν υπάρχει κάτι να παπαγαλίσουν και κάποια απόλυτη αλήθεια να προσκυνήσουν. Το γεγονός ότι ο Ντισκορντιανισμός γελάει και δεν παίρνει στα σοβαρά τίποτα, ούτε καν τον ίδιο του τον εαυτό, αποθαρρύνει επίσης όλους τους επίδοξους και βλοσυρούς μελετητές που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την Μαγεία.
Επειδή όμως κάθε τράπουλα έχει τον Joker της και κάθε Αρκάνα έχει τον Τρελό της, όλοι οι Μάγοι των επίσημων σχολών χαμογελούν ευγενικά στους Ντισκορντιανούς και ενίοτε τους δίνουν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, προτού αποχωρήσουν για να κάνουν τις σοβαρές και βλοσυρές τελετές τους. Αποτέλεσμα είναι ο Ντισκορντιανισμός να έχει αποκτήσει τη φήμη του μπάσταρδου και λίγο παράταιρου παιδιού του Chaos Magic(k) που τα άλλα παιδιά δεν τον παίζουν και οι μεγάλοι δεν τον προσκαλούν στα γαμήλια πάρτυ τους... Μισό λεπτό... Βλέπω ένα pattern να σχηματίζεται εδώ...
Τέλος πάντων. Στο θέμα μας.
Οι μόνες μαγικές πρακτικές που εμφανίζονται στην αντίστοιχη "Βίβλο" του Ντισκορντιανισμού το Principia Discordia (αν και δε μας αρέσει η λέξη Βίβλος την χρησιμοποιώ για να δώσω την βαρύτητα που χρειάζονται οι σοβαροί και βλοσυροί μελετητές), είναι η Επίσημη Τελετή Ντισκορντιανής Βάπτισης και η Κατάρα της Γαλοπούλας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι Ντισκορντιανοί δε χρησιμοποιούν προσωπικά και άλλες πρακτικές, δικής τους πάντα επινόησης (δε θέλουμε να χρησιμοποιούμε κάτι που έχει φτιάξει κάποιος άλλος, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε που το είχε βάλει και που το είχε χρησιμοποιήσει πριν το πάρουμε εμείς). Απλά επειδή έχουμε αυτό το θέμα με την αποκεντροποίηση και την παράνοια, λίγες φορές τις επικοινωνούμε προς τα έξω.

Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα, ορίστε η Monty Python Banishing Ritual:

Κατ'αρχήν τί είναι μια Banishing Ritual; Είναι μια τελετή που σκοπό της έχει να καθαρίσει την ενέργεια του χώρου και του Μάγου από επιρροές που τυχόν να έχουν απομείνει μετά από μία μαγική τελετή. Ας πούμε ότι κάνετε μια evocation του Mπαφομέτ γιατί σας έλειψε και θέλετε να του/της πείτε ένα γεια βρε αδερφέ. Στη συνέχεια όμως, έχετε κανονίσει να πάτε στο super market με την μάνα σας. Η αλήθεια είναι πως πρέπει η ενέργειά σας να γειωθεί λίγο με τον πλανήτη μας, για να μην είστε σαν χαμένος όταν έρθετε ξανά σε επαφή με τον έξω κόσμο. Εδώ είναι που χρησιμεύουν τα Banishing Rituals. Υπάρχουν πολλές και δε θα σας κουράσω με αυτές. Έχω ήδη βάλει κάποια Link να τις δείτε αν ενδιαφέρεστε. H Monty Python Banishing Ritual πάει ως εξής:
Σχεδιάζετε ένα Πεντάγωνο και στέκεστε στο κέντρο του. Αν δεν έχετε κιμωλία πρόχειρη, μπορείτε απλά να το φανταστείτε. Ενώνετε τα πόδια και σηκώνετε τα χέρια σχηματίζοντας ένα Τ, όπως ο Brian πάνω στο σταυρό. Γέρνετε το κεφάλι ελαφρά προς τα αριστερά και αναπνέετε ελεύθερα. Στη συνέχεια, σφυρίζετε ανέμελα και τραγουδάτε με κέφι το Always look on the bright side of life. Μπορείτε να αγνοήσετε το Πεντάγωνο και την στάση σας μετά απ'αυτό και να χορεύετε ελεύθερα. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε.




"Oh my... Try to laugh this one out..."

12 σχόλια:

Unknown είπε...

υπερεμπνευσμένο post για τις 23 Δεκεμβρίου...


ερώτηση: πρέπει να είμαστε μόνοι μας? νομίζω θα δούλευε καλύτερα αν είχαμε άλλους 2 πλάι μας και ένα μπαλέτο για να κάνει τα χορευτικά.

Unknown είπε...

ΨΗΘΗΚΑ.

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Αυτοί οι Ντισκορντιανοί δεν έχουν τον Θεό τους (κυριολεκτικά όμως).

alX είπε...

@kouperti: Έχεις δίκιο! Όπως αποδεικνύει και περίτρανα το video όπου οι Monty Python εφαρμόζουν στην πράξη την τελετή, είναι ιδανική και για ομαδικές τελετές...

@Πούκα: Γρήγορα, βγες από τον φούρνο μην αρπάξεις.

@Μάμαλο: Έχεις δίκιο..! Πάλι καλά που εμείς είμαστε Ερισιανοί ε;

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Να σου πω την (άγια) αλήθεια αμφιταλαντέυομαι να στρατολογηθώ... Σκέφτομαι και τους J.A.M. που με πολιορκούν... Για την ώρα γράφτηκα στους Kantounistas

Unknown είπε...

Kantounistas e? Bad Bad Radical Mamalos!

http://www.youtube.com/watch?v=1gzkllCIyww

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

Εδώ σε έχω http://www.youtube.com/watch?v=yvJGQ_piwI0&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Al-x, είμαι νέος πιστός. Τώρα κατάλαβα γιατί με αποκαλούσαν εριστικό. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν έχεις το RPG Discordia που είδα σε ένα παλαιό ποστ σου, να το ξανα ανεβάσεις γιατί το λινκ έχει πεθάνει.

Unknown είπε...

an ennoeis to http://www.worldofmunchkin.com/game/
prosekse na agoraseis to 1 (ta 2, 3 ktl einai expansions aka xreiazesai to 1)

Ѽ All Hail Eris Ѽ

alX είπε...

Καλημέρα σε όλους. Αν κατάλαβα καλά ποιο ποστ λες, τότε έχεις κάνει τρελή νεκρανάσταση..!
Πού το ξέθαψες;
Λοιπόν, με ένα πρόχειρο search στο google το βρήκα στο scribd.
Πλήρες λινκ: http://www.scribd.com/doc/3925118/Discordia-A-Little-Game-about-a-Lot-of-Chaos

Αν πάλι δε λες αυτό το ποστ, τότε ελπίζω να σε κάλυψε η δις kouperti.
Καλως ήρθες.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ωραίος al-x! Αυτό που έδωσες έψαχνα :)

Unknown είπε...

this post gets better and better every time :-)