Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

F.U.C.K.U.P.

~ Πρώτα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το λινκ που επισήμανε ένας φίλος. Το κάνατε; Ωραία. Τώρα ξαναπατήστε το και αυτή τη φορά, διαβάστε το, αντιστεκόμενοι στο λιλιπούτειο attention span που μας έχουν εμφυτεύσει. Το κάνατε; Ωραία. Τώρα ξαναπατήστε το και αυτή τη φορά διαβάστε το ΟΛΟ. Το κάνατε; Ωραία, σας πιστεύω. Διαβάστε τώρα και αυτό το απόσπασμα από το Illuminatus! Trilogy. 'Nuff said. Το βιβλίο, θυμίζω, γράφτηκε την δεκαετία του 70, όπου οι υπολογιστές της εποχής έπιαναν ολόκληρα κτίρια και λειτουργούσαν με κάρβουνο.


Ο γιγαντιαίος υπολογιστής του Χάγκμπαρντ Σελίν, F.U.C.K.U.P. – First Universal Cybernetic- Kinetic-Ultramicro-Programmer -, ήταν μια πολύ εξελιγμένη μορφή του κλασικού αυτοπρογραμματιζόμενου μηχανήματος με αλγοριθμική λογική της εποχής. Το όνομά του ήταν κομμάτι του ιδιότροπου χιούμορ του. Αυτό που έκανε τον F.U.C.K.U.P. πραγματικά μοναδικό ήταν μια προγραμματισμένη στοχαστική διεργασία που του επέτρεπε να ‘ρίχνει’ εξάγραμμα του Ι Τσινγκ, ερμηνεύοντας ένα τυχαίο ανοιχτό κύκλωμα ως διακεκομμένη ‘γιν’ γραμμή και ένα τυχαίο κλειστό κύκλωμα ως γεμάτη ‘γιανγκ’ γραμμή ώσπου να σχηματιστούν 6 τέτοιες ‘γραμμές’. Στη συνέχεια ανέτρεχε στη μνημονική βάση του όπου βρισκόταν αποθηκευμένη ολόκληρη η παράδοση της ερμηνείας του Ι Τσινγκ και μετά τη διασταύρωνε με τα τρέχοντα δεδομένα από τις ημερήσιες πολιτικές, οικονομικές, μετεωρολογικές, αστρολογικές, αστρονομικές, και τεχνολογικές ιδιομορφίες, προσφέροντας έτσι μια ερμηνεία του χρησμού, που σύμφωνα με τον Χάγκμπαρντ, συνδύαζε την αφρόκρεμα επιστημονικών και αποκρυφιστικών μεθόδων για την επισήμανση επερχόμενων τάσεων. Στις 13 Μαρτίου, η στοχαστική διεργασία έδωσε αυτόματα το εξάγραμμο 23, «Απόσχιση».[1]

Ο F.U.C.K.U.P. ερμήνευσε:

Ο παραδοσιακά άτυχος αυτός οιωνός εμφανίστηκε στους επιστήμονες-ιερείς της Ατλαντίδας λίγο πριν την καταστροφή της ηπείρου τους και είναι συνδεδεμένος γενικά με τον θάνατο από νερό. Άλλες δονήσεις το συνδέουν με σεισμούς, τυφώνες και παρόμοιες καταστροφές, όπως και με αρρώστιες, σήψη και νοσηρότητα.

Ο πρώτος συσχετισμός είναι με την ανισορροπία μεταξύ της τεχνολογικής προόδου και της πολιτικής κατάπτωσης, που λαμβάνει χώρα πλανητικά σε όλο και αυξανόμενα επίπεδα κινδύνου από το 1914 και ιδιαίτερα από το 1964. Η Απόσχιση είναι ουσιαστικά ο σχιζοειδής και σχισματικός τρόπος που κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα οι δικηγόροι-πολιτικοί, στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν μια παγκόσμια τεχνολογία τους μηχανισμούς της οποίας δεν μπορούν να κατανοήσουν λόγω έλλειψης παιδείας, ενώ διαταράσσουν το πλανητικό γκεστάλτ χωρίζοντας τον πλανήτη σε απαρχαιωμένα έθνη-κράτη που ανήκουν στην εποχή της Αναγέννησης.

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών και λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη στον χημικό και βιολογικό πόλεμο σε συνδυασμό με τις δονήσεις αρρώστιας του Εξαγράμμου 23, η εξάπλωση επιδημίας και η εξαπόλυση αερίου νεύρων είναι τόσο πιθανή όσο το πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Γενική πρόγνωση: τεράστιος αριθμός νεκρών.

Υπάρχει μια μικρή ελπίδα για να αποφευχθεί το αναδυόμενο μοτίβο με ταχεία δράση σωστής φύσης. Η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο είναι 0.17 ± 0.05.

Κανένα Φταίξιμο.[2]



[1] Στα βιβλία Ι Τσινγκ που έχω δει στα ελληνικά το εξάγραμμο 23 εμφανίζεται ως Απόσχιση, Απώλεια και Απογύμνωση. Το Breaking Apart του πρωτότυπου είναι μια αγγλική απόδοση του κινέζικου ιδεογράμματος.

[2] Και πάλι στο πρωτότυπο παραθέτει κείμενο που εμφανίζεται στο εξάγραμμο 23 του Ι Τσινγκ (No Blame). Στα ελληνικά το έχω δει ως «Κανένα ψεγάδι» και «Κανένα φταίξιμο»




Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια: