Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

23/5 Happy Eris Day

23/5 σήμερα και για ευνόητους λόγους την έχουμε ανακηρύξει Eris Day. Κάποιοι ανόητοι αιρετικοί (στον Ντισκορντιανισμό αυτός ο χαρακτηρισμός θεωρείται φυσικά κομπλιμέντο) ορίζουν ως μέρα της Έριδος στις 5 Ιανουαρίου, μέρα που καταχωρήθηκε επίσημα ο πλανήτης Έρις, αλλά εμείς φυσικά ξέρουμε καλύτερα.

Έχουμε σχεδόν καθιερώσει να προσφέρουμε ένα δωράκι κάθε τέτοια μέρα. Το σημερινό δωράκι συνεχίζει, κατά κάποιο τρόπο, το προηγούμενο ποστ.
Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, ο Μπάροουζ είναι αυτός που πρωτοεντόπισε την επιμονή του 23 να εμφανίζεται στα πιο περίεργα μέρη και το αναγνώρισε σαν "υπόθεση άξια έρευνας". 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μπάροουζ, το 1960 στην Ταγγέρη, ήξερε έναν τύπο που τον έλεγαν Κάπταιν Κλαρκ, που μια μέρα του περηφανεύτηκε πως ταξίδευε 23 χρόνια χωρίς να έχει ποτέ κάποιο ατύχημα. Την ίδια μέρα, το καράβι του Κλαρκ βυθίστηκε, σκοτώνοντας όλο το πλήρωμα, μαζί με τον Κάπταιν. Εκείνο το απόγευμα, ο Μπάροουζ συλλογιζόταν πάνω σε αυτή την ωμή επίδειξη ειρωνείας από τους Θεούς, όταν μια έκτακτη είδηση στο ραδιόφωνο ανακοίνωσε την συντριβή ενός αεροπλάνου στην Φλόριντα. Ο πιλότος του αεροπλάνου ονομαζόταν Κάπταιν Κλαρκ και η πτήση ήταν η Πτήση #23. Μετά από αυτή την μακάβρια συγχρονικότητα, ο Μπάροουζ άρχισε να συλλέγει και να ερευνά τις περίεργες εμφανίσεις του 23.(Robert Anton Wilson, 1977)

Το 1967 έγραψε μια σύντομη (και σπάνια πλέον) ιστορία με τίτλο "23 Skidoo"... Εμείς την βρήκαμε για εσάς (στα αγγλικά βεβαίως, γιατί όπως θα δείτε η μετάφραση είναι λίγο... δύσκολη) και σας την δίνουμε σαν δωράκι για τη μέρα της Έριδος.



ΥΓ #23: Οποιαδήποτε ενασχόληση των αναγνωστών με το αίνιγμα του 23 και τυχόν παρενέργειες αυτού είναι προσωπική τους ευθύνη και ΔΕΝ βαραίνει με οποιοδήποτε τρόπο το κάρμα αυτού εδώ του blog και κανενός από τους διαχειριστές του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: