Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Hail King Mob, All Hail Barbelith!


Για όσους δεν το ξέρουν, είμαστε μεγάλοι φαν του κ. Grant Morrison. Έχουμε βιώσει πολλές «νοήμονες συμπτώσεις» (ο Politically correct όρος να λες συγχρονικότητες) μαζί του.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί βαριέμαι, μεγάλα παιδιά είστε (και να μην είστε έχετε Internet οπότε μπείτε στον κόπο και ακολουθείστε το νήμα, ναι;) αλλά προτείνουμε να διαβάσετε το Invisibles, κόμικ και hypersigil project του κ. Morrison με καθαρά Discordiaνή κατεύθυνση.

Αυτό που μπορεί να μην έχετε υπόψη, είναι πως ο κ. Morrison είναι επηρεασμένος πολύ από τις ιδέες του Robert Anton Wilson του Timothy Leary και του Peter Carroll, ασχολείται με τον αποκρυφισμό και συγκεκριμένα με το ρεύμα του Chaos Magick και μάλιστα είχε μιλήσει εκτενώς για όλα αυτά τα θέματα στο Disinformation Con του 2000, ένα συνέδριο που έχει αφήσει ιστορία καθώς μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: Robert Anton Wilson, Kenneth Anger, Douglas Rushkoff κ.α.

Εδώ παραθέτουμε την ομιλία του κ. Morrison. Αν δεν την έχετε δει δείτε την, θα σας λύσει όλες τις απορίες. Αν την έχετε δει ξαναδείτε την για τον ίδιο λόγο!






Hail Eris!
All Hail Barbelith!



7 σχόλια:

aerostatik είπε...

αισθάνομαι τυχερός που διάβασα όλα τα τεύχη των INVISIBLES στην ώρα τους...
το DOOM PATROL το διάβασα πρόσφατα σε τόμους και νομίζω ότι είναι ισάξιο...

alX είπε...

Εγώ το διάβασα σχετικά πρόσφατα το Invisibles να σου πω την αλήθεια.

Το Doom Patrol μου διαφεύγει ακόμα. Από τα πρώτα του δεν είναι αυτό;

Unknown είπε...

nai anaviwse kai allaks ta fwta se palioteri seira fernontas merikous apo tous kaluterous kakous ever <3 The Brotherhood of Dada <3

alX είπε...

The Brotherhood of Dada? Ακούγεται πολύ sinister αυτό...

aerostatik είπε...

η παλαιότερη σειρά είναι πράγματι το DOOM PATROL που λέγαμε, αλλά ο/η kouperti είναι άδικη με τον Grant, εξέλιξε, δεν άλλαξε τα φώτα...
έχει γράψει και τον καλύτερο BATMAN, ever, THE ARKHAM ASYLUM, με τον DAVE Mc KEAN...
και συνέχισε με τον BATMAN πρόσφατα...

Ανώνυμος είπε...

Είναι καταπληκτικός!

Unknown είπε...

den eimai adiki giati ontws tous allakse ta fwta kai ta pige se entelws alla epipeda kata tin tapeini mou apopsi safws anwtera (apo tin apopsi tis istorias_mu8ou)

diavase me anapoda