Τρίτη 13 Ιουνίου 2006

= Σχετικά με τον Αποκρυφισμό =

Οι Mάγοι, ειδικά μετά τις επιρροές των Γνωστικών και της Καμπάλα, αποζητούν ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας μέσω της αφομοίωσης και του ελέγχου αντίθετων δυνάμεων του σύμπαντος ? καλό / κακό, θετικό / αρνητικό, αρσενικό / θηλυκό, κλπ. Λόγω όμως του ακλόνητου στόμφου που ενυπάρχει στις τελετουργίες που μας κληρονόμησαν οι αρχαίες μέθοδοι των Σαμάνων, οι αποκρυφιστές έχουν κλείσει τα μάτια σ’ αυτά που είναι ίσως τα δύο πιο σημαντικά ζεύγη φανερών, ή γήινων αντίθετων: ΤΑΞΗ / Α-ΤΑΞΙΑ και ΣΟΒΑΡΟ / ΑΣΤΕΙΟ.

Οι Μάγοι, και οι διάδοχοί τους οι επιστήμονες, αντιμετώπιζαν πάντα τους εαυτούς τους και το αντικείμενό τους με έναν μεθοδικό και νηφάλιο τρόπο, αγνοώντας έτσι μια βασική μεταφυσική ισορροπία. Όταν οι Μάγοι μάθουν να βλέπουν την φιλοσοφία σαν μια εύπλαστη τέχνη και όχι σαν μια αμετάβλητη αλήθεια και μάθουν επίσης να εκτιμούν την ανοησία των ανθρώπινων προσπαθειών, τότε θα μπορέσουν να συνεχίσουν την Τέχνη τους με μια πιο ελαφριά καρδιά και ίσως να την κατανοήσουν και καλύτερα κάτι που θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική μαγεία. ΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Αυτό αποτελεί μια ουσιαστική πρόκληση στις θεμελιώδης έννοιες ολόκληρης της δυτικής μεταφυσικής σκέψης και η P.O.E.E. είναι ταπεινά ευτυχής που προσφέρει την πρώτη μεγάλη καινοτομία στον αποκρυφισμό από την εποχή του Σολoμώντα.

(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mig langar a? fara til Reykjav?kur