Πέμπτη 15 Ιουνίου 2006

= ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΑΟ =


Το Ιερό Ταό είναι το κλειδί του διαφωτισμού. Επινοήθηκε από τον Απόστολο Χανγκ Μανγκ στην αρχαία Κίνα, τροποποιήθηκε και έγινε γνωστό από τους Ταοϊστές και ονομάζεται κοινώς Γιν-Γιανγκ. Το Ιερό Ταό δεν είναι το Γιν-Γιανγκ των Ταοϊστών. Είναι το Χοτζ-Ποτζ των Ερισιανών. Αντί για ένα κομμάτι Ποτζ στην πλευρά του Χοτζ έχει ένα ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ που συμβολίζει την ΑΝΕΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και αντί για ένα κομμάτι Χοτζ στην πλευρά του Ποτζ, απεικονίζει το ΧΡΥΣΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ που συμβολίζει την ΕΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Το Ιερό Ταό συμβολίζει τα πάντα που θα μπορούσε να θελήσει να μάθει κάποιος για οτιδήποτε, και ακόμα παραπάνω! Συμβολίζει ακόμα και αυτά που δεν αξίζει να μάθει, απεικονίζοντάς τα με τον κενό χώρο που αγκαλιάζει το Χοτζ-Ποτζ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΨΥΧΟ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ
Αν δεν πολυγουστάρετε φιλοσοφία καλύτερα να προχωρήσετε παρακάτω.

Η Ανεριστική Αρχή είναι αυτή της ΦΑΝΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ. Η Εριστική Αρχή είναι αυτή της ΦΑΝΕΡΗΣ Α-ΤΑΞΙΑΣ. Όπως η τάξη, έτσι και η αταξία είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και αποτελούν ψευδείς διαχωρισμούς του ΑΓΝΟΥ ΧΑΟΥΣ που βρίσκεται ένα επίπεδο βαθύτερα από το επίπεδο των διακρίσεων.

Με το εργαλείο κατασκευής εννοιών που ονομάζουμε «μυαλό», κοιτάζουμε την πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα των ιδεών σχετικά μ’ αυτήν που μας έχει κληροδοτήσει ο πολιτισμός μας. Οι ιδέες της πραγματικότητα ονομάζονται λανθασμένα ως «πραγματικότητα» και ο μέσος άνθρωπος είναι συνεχώς μπερδεμένος από το γεγονός πως άλλοι άνθρωποι και κυρίως άλλοι πολιτισμοί, βλέπουν μια διαφορετική «πραγματικότητα». Αυτό που διαφέρει είναι οι ιδέες της πραγματικότητας. Η Πραγματική (με κεφαλαίο Π) πραγματικότητα είναι ένα επίπεδο βαθύτερα από το επίπεδο των εννοιών.

Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από παράθυρα πάνω στα οποία υπάρχουν πλέγματα (έννοιες). Διαφορετικές φιλοσοφίες χρησιμοποιούν διαφορετικά πλέγματα. Μια κουλτούρα είναι μια ομάδα ανθρώπων με πάνω κάτω ίδια πλέγματα. Μέσα από ένα παράθυρο παρατηρούμε το χάος και το σχετίζουμε με σημεία στο πλέγμα μας και έτσι το κατανοούμε. Η ΤΑΞΗ βρίσκεται στο ΠΛΕΓΜΑ. Αυτή είναι η Ανεριστική Αρχή.

Η Δυτική φιλοσοφία προσπαθεί απ’ αρχής της να αντιπαραβάλει τα πλέγματα μεταξύ τους και να τα τροποποιήσει με την ελπίδα πως θα βρει ένα τέλειο πλέγμα που θα εξηγεί όλη την πραγματικότητα και άρα (λένε οι αδαείς δυτικοί) θα είναι Αληθινό. Κάτι τέτοιο είναι πλάνη. Είναι αυτό που εμείς οι Ερισιανοί αποκαλούμε η ΑΝΕΡΙΣΤΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ. Κάποια πλέγματα είναι πιο χρήσιμα από κάποια άλλα, κάποια πιο όμορφα από κάποια άλλα κλπ. Κανένα όμως δεν είναι πιο Αληθινό από κάποιο άλλο.

Η ΑΤΑΞΙΑ είναι απλά ασύνδετη πληροφορία ιδωμένη μέσα από ένα συγκεκριμένο πλέγμα. Όπως όμως η «σύνδεση» και η α-σύνδεση είναι απλά μια έννοια. Το αρσενικό, όπως και το θηλυκό, είναι μια ιδέα για το φύλο. Το να πεις πως η «αρσενικότητα» είναι «η απουσία θηλυκότητας» και το αντίστροφο, είναι θέμα ορισμού και μεταφυσικών εικασιών. Η ψευδής έννοια της α-σύνδεσης αποτελεί την ΕΡΙΣΤΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.

Η ουσία είναι πως η πραγματικότητα (με μικρό π) είναι θέμα ορισμού σχετικού με το πλέγμα που χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη στιγμή, ενώ η Πραγματικότητα (με κεφαλαίο Π), η μεταφυσική πραγματικότητα, είναι τελείως άσχετη με πλέγματα. Διαλέξτε ένα πλέγμα και κοιτώντας μέσα του μέρος του χάους φαίνεται ταξινομημένο και άλλο μέρος άτακτο. Διαλέξτε άλλο πλέγμα και το ίδιο χάος θα εμφανιστεί διαφορετικά ταξινομημένο και άτακτο.

Η Πραγματικότητα είναι το αυθεντικό τεστ Ρόρσαχ.
Πράγματι! Αρκετά με όλα αυτά.

Το ΠΟΤΖ του Ιερού Ταό συμβολίζεται με το Χρυσό Μήλο της Έριδος που αντιπροσωπεύει την Εριστική Αρχή της Α-ταξίας. Η γραφή πάνω του «ΚΑΛΛΙΣΤΙ» σημαίνει «ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ» και αναφέρεται σε έναν παλιό μύθο σχετικά με τη Θεά. Οι αρχαίοι Έλληνες όμως είχαν μια πολύ περιορισμένη γνώση και κατανόηση της Αταξίας και την θεωρούσαν ως κάτι αρνητικό.

Το Πεντάγωνο αντιπροσωπεύει την Ανεριστική Αρχή της Τάξης και συμβολίζει το ΧΟΤΖ. Το Πεντάγωνο παραπέμπει σε διάφορα πράγματα. Μπορεί να θεωρηθεί πως αντιπροσωπεύει την γεωμετρία, μια από τις παλιότερες σπουδές επίσημης τάξης στην προσπάθεια να επιτευχθεί λεπτομερή ανάπτυξη*. Επίσης εναρμονίζεται πλήρως με τον ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ.
Παταμούντζο Λιγκανάντα

Είναι επίσης το σχήμα των αρχηγείων στρατού, το κτίριο του Πενταγώνου, μια πλήρης ενσάρκωση καθαρής τάξης που στηρίζεται πάνω σε γερά θεμέλια χάους και ρέπει συνεχώς προς την αταξία. Το κτίριο αυτό είναι από τους πιο αγαπητούς Ερισιανούς Ναούς που έχουμε. Το πεντάγωνο στις εποχές της μεσαιωνικής μαγείας ήταν επίσης σύμβολο των λυκανθρώπων, αυτή η παραπομπή όμως δεν είναι ιδιαίτερα ηθελημένη και πρέπει να σημειωθεί πως το Ερισιανό Κίνημα δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις με τους λυκανθρώπου. Είμαστε ανοιχτοί σε άτομα όλως των φυλών, εθνικοτήτων και ιδιαιτεροτήτων.

* Ο Έλληνας μαθηματικός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ παρόλα αυτά δεν αποτελούσε αυτό που θα λέγαμε τυπική ανεριστική προσωπικότητα. Ήταν περισσότερο ένας ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΕΡΙΣΤΙΚΟΣ, ένα ΕΙΔΩΛΟ. Τον ονομάζουμε Αρχιγώ(νιο) Πυθαγόρα.


(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Chao
The word Chao (pronounced similar to "cow") was coined as the singular of chaos. In the Discordian religion the chao is a symbol of the pataphysical nature of reality; singular instances of chaos being at the center of pataphysical theory. The word is a pun that enables the following couplet in the Principia Discordia:

To diverse gods
Do mortals bow;
Holy Cow, and
Wholly Chao. (εξού και το mu~~) -><- {οπότε τεϊνη=κεϊνη?now it ALL makes(non)SENSE!} HEILIGEFLIEGENDEKINDERSCHEISSE!

Ανώνυμος είπε...

Κεϊνη=κ(αφ)εϊνη!οπότε αφαιρώντας τα 2 δεύτερα γράμματα από κάθε λέξη μιλάμε με περισσότερη ακρίβεια! Γώ - Χστό μ!*
*'-'ισούται με 2letter λέξη