Παρασκευή 30 Ιουνίου 2006

- Η Κατάρα του Γκριζοπρόσωπου και η εμφάνιση του αρνητισμού -

Η επιλογή της τάξης αντί της αταξίας, ή της αταξίας αντί της τάξης, σημαίνει την αποδοχή ενός τριπ δημιουργικού όσο και καταστροφικού. Η επιλογή όμως της δημιουργίας αντί της καταστροφής είναι ένα καθαρά δημιουργικό τριπ που αποτελείται και από τάξη και από αταξία. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να αποδεχτεί κάποιος την δημιουργική αταξία σε ισόποση συνεργασία με την δημιουργική τάξη, όπως και να είναι πρόθυμος να απορρίψει την καταστροφική τάξη σαν ένα ανεπιθύμητο αντίστοιχο της καταστροφικής αταξίας.

Η κατάρα του Γκριζοπρόσωπου συμπεριλάμβανε τον διαχωρισμό της ζωής σε τάξη/αταξία ως το αναγκαίο θετικό/αρνητικό δίπολο αντί να χτίσει τα θεμέλια του παιχνιδιού πάνω στη δημιουργία/καταστροφή ως το θετικό αρνητικό δίπολο. Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωσε τον άνθρωπο να υποφέρει την καταστροφική όψη της τάξης και τον εμπόδισε να συμμετέχει ενεργά στην δημιουργική όψη της αταξίας. Ο πολιτισμός αντανακλά αυτόν τον ατυχή διαχωρισμό.



Η ΡΟΕΕ ανακηρύσσει την προτίμησή της στον άλλο διαχωρισμό και εργάζεται σύμφωνα με την πρόταση πως η δημιουργική αταξία, όπως και η δημιουργική τάξη είναι δυνατή και επιθυμητή και πως η καταστροφική τάξη, όπως η καταστροφική αταξία είναι αχρείαστη και ανεπιθύμητη.

Κοιτάξτε το Ιερό Ταό ? μέσα του θα βρείτε την ανοησία όλης της ΤΑΞΗΣ/ΑΤΑΞΙΑΣ. Είναι το ίδιο!



(Το παρών απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger))

Δεν υπάρχουν σχόλια: