Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006

Εν τω μεταξύ, στο Κινέζικο καθαριστήριo...

ΔΟΓΜΑ Ι - ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ #2, «ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ»*


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ


Από το Ειλικρινές Βιβλίο της Αλήθειας


που αποκαλύφθηκε στον άρχοντα Ομάρ


-Ι-

1. Πριν την αρχή, ήταν το ανύπαρκτο Τάο, που ισορροπούσε στη Λήθη λόγω του Τέλειου Σπρωξοτραβίγματος του Χοτζ και του Ποτζ.

2. Όπου, λόγω μιας Πράξης Κανονισμένα Τυχαίας, το Χοτζ άρχισε σταδιακά να υπερνικά το Ποτζ - και έτσι δημιουργήθηκε το Αρχέγονο Χάος.

3. Έτσι στην αρχή ήταν το Αρχέγονο Χάος, ισορροπημένο στην Εσχατιά της Λήθης λόγω του Τέλειου Σπρωξοτραβίγματος του Ποτζ και του Χοτζ.

4. Όπου, λόγω του Νόμου της Αρνητικής Αντιστροφής, ** το Ποτζ γρήγορα άρχισε να κατανικά το Χοτζ και τα Πάντα ελευθερώθηκαν.

5. Και εκεί ξεπρόβαλλε η Ενεργός Δύναμη της Έριδας, η Φευγαλέα Εκδήλωση του Ανύπαρκτου Τάο, για να οδηγήσει τα πάντα πίσω στο Μονοπάτι της Λήθης - ώστε να μη χαθούν μέσα στις διδαχές της Τάξης στην Επικράτεια του Θαντ.

6. Για όσο χρόνο ήταν Ενεργή, η Δύναμη της Έριδας εισήλθε στην Πολιτεία της Σύγχυσης όπου συνουσιάστηκε με την Βασίλισσα και γέννησε την Έριδα, Την Κυρά της Διχόνοιας και Απλοϊκή Εκδήλωση του Ανύπαρκτου Τάο.

7. Και με την Έριδα, η Σύγχυση εδραιώθηκε και από τότε και μετά ονομάστηκε Γραφειοκρατία. Με την Γραφειοκρατία, η Έριδα εδραιώθηκε και από τότε και μετά ονομάστηκε Discordia.

8. Μ’ αυτά και μ’αυτά τελικά η Εδραίωση της Γραφειοκρατίας παρήκμασε λόγω έλλειψης χαρτιού.

9. Έτσι έγινε, σε πλήρη αρμονία με τον Νόμο των Νόμων.

10. Κατά τη διάρκεια και μετά την Πτώση της Εδραίωσης της Γραφειοκρατία υπήρξαν οι Συνέπειες, μια Εποχή Σύγχυσης, στην οποία οι λογαριασμοί, οι υπολογισμοί και οι τιμωρίες μπήκαν στην άκρη από τα Παιδιά της Έριδος λόγω της Αποδοχής και Προετοιμασίας για την Επιστροφή στη Λήθη που έμελλε να ακολουθηθεί από μια Επανάληψη της Συμπαντικής Ανοησίας. Ακόμα παραπάνω, η Έλευση των Συνεπειών από μόνη της υπήρξε η Ανάσταση του Χάους που μας πλημμυρίζει με Ελευθερία. ΧΑΙΡΕ ΕΡΙΣ!

11. Έτσι τέθηκε σε κίνηση το Εριστικό πρότυπο, που θα Επαναλάμβανε τον Εαυτό του Πέντε φορές επί Εβδομήκοντα Τρεις φορές. Μετά απ’ αυτό δε θα συμβεί Τίποτα.

* Αυτή η διδαχή δε θα πρέπει να μπερδευτεί με το ΔΟΓΜΑ ΙΙΙ ? ΙΣΤΟΡΙΑ #6, «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ», που δηλώνει πως η κοινωνική εξέλιξη συμβαίνει σε πέντε κύκλους, οι πρώτοι τρεις («Το Τρίκυκλο») των οποίων είναι η ΘΕΣΙΣ, η ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ και η ΠΑΡΕΝΘΕΣΙΣ και οι δύο τελευταίες («Το Δίκυκλο») που είναι το ΣΑΣΤΙΣΜΑ και η ΗΘΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΟΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

** Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ λέει πως αν κάτι δεν συμβεί τότε θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από εκείνον με τον οποίο δεν συνέβη.

Σημείωση: Είναι σ’ αυτό το κείμενο από Το Βιβλίο της Μήτρας, που βάσισε η ΡΟΕΕ το Ερισιανό Ημερολόγιο με κάθε έτος χωρισμένο σε 5 Εποχές 73 ημερών έκαστη. Κάθε ένας από τους 5 Αποστόλους είναι προστάτης κάθε Εποχής. Ένα σχεδιάγραμμα των Εποχών, των Προστατών, των Ημερών της Εβδομάδας, των Αγίων Ημερών και ένας μόνιμος μετατροπέας του Γρηγοριανού συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα έκδοση του Principia.


(Το παρόν απόσπασμα είναι από το Principia Discordia γραμμένο από τον Μαλακλύπα τον Νεώτερο (Malaclypse the Younger) - Η πνευματική ιδιοκτησία είναι φυλακή. Ελευθερώστε την τέχνη. Αντυπώστε και διανείμετε κατά βούληση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: