Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ατάκα της ημέρας

«Μη με πατρονάρεις», του αντιγύρισα, κοιτώντας πίσω από μια γωνία του χρόνου και καταλαβαίνοντας πως αυτή τη νύχτα θα με ψέκαζαν χημικά. «Όλα αυτά είναι Μαρξ: η ιδεολογία της άρχουσας τάξης γίνεται η ιδεολογία όλης της κοινωνίας».
«Όχι η ιδεολογία. Η Πραγματικότητα». Χαμήλωσε το χαρτομάντιλό του. «Αυτό ήταν ένα δημόσιο πάρκο, ώσπου άλλαξαν τον ορισμό του. Τώρα, τα όπλα άλλαξαν την Πραγματικότητα. Δεν είναι δημόσιο πάρκο. Υπάρχουν πολλά είδη μαγείας».
«Όπως ακριβώς και με το νόμο περί ιδιοκτησίας», είπα με υπόκωφη φωνή. «Τη μία μέρα η γη άνηκε στο λαό. Την επόμενη άνηκε στους γαιοκτήμονες».
«Όπως ακριβώς και με το νόμο περί ναρκωτικών», πρόσθεσε. «Εκατό χιλιάδες άκακοι τοξικομανείς έγιναν εγκληματίες σε ένα βράδυ, μέσω μιας απόφασης του Κογκρέσου, το 1927. Δέκα χρόνια αργότερα, το 37, όλοι οι χασικλήδες στη χώρα έγιναν εγκληματίες σε μια νύχτα, μέσω μιας απόφασης του Κογκρέσου. Και ήταν πραγματικά εγκληματίες όταν έπεσαν οι υπογραφές. Το απέδειξαν τα όπλα. Για δοκίμασε να αγνοήσεις τα όπλα καπνίζοντας επιδεικτικά ένα τσιγαριλίκι και μην σταματήσεις όταν σε διατάξουν. Η Φαντασία τους θα γίνει η Πραγματικότητά σου μέσα σε δευτερόλεπτα».


Creative Commons LicenseΑυτό το έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: