Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Παίζοντας με τον χρόνο

Και γιατί δηλαδή να προσπαθούμε να επηρεάσουμε μόνο το μέλλον; 

Γιατί να θεωρούμε ότι από την οπτική γωνία του παρόντος το μέλλον είναι εύπλαστο και αδιαμόρφωτο, αλλά το παρελθόν είναι χαραγμένο για πάντα σε πέτρα και δεν αλλάζει; 

Γιατί να θεωρούμε αυτή την αυθαιρεσία νόμο και να περιοριζόμαστε ηθελημένα από αυτήν;

Τι νόημα και λογική έχει κάτι τέτοιο σε ένα κβαντικό μοντέλο θεώρησης του σύμπαντος;

Μια τρισδιάστατη αντίληψη του χρόνου μας απελευθερώνει από παρόμοιους νοητικούς αναχρονισμούς και μας ανοίγει δυνατότητες που μέχρι τώρα ούτε που φανταζόμασταν.

Για να δούμε ένα κείμενο του Carroll από το Psybermagick με κάποιες από αυτές:
************************************************************************************************************





Ετεροχρονισμένα ξόρκια


Παρά την ευκολία με την οποία το φαινόμενο αυτό υλοποιείται στο κβαντικό οπτικό πείραμα της καθυστερημένης επιλογής, πολλοί βρίσκουν δύσκολο να πιστέψουν πως δουλεύει και σε μακροσκοπικό επίπεδο.

Δοκιμάστε αυτό το πείραμα:

Περιμένετε μέχρι να χάσετε κάτι.

Αφού το χάσετε, αντί να διεξάγετε περαιτέρω άκαρπες έρευνες για να το βρείτε, προσπαθήστε να ξεγελάσετε το υποσυνείδητό σας και να το πείσετε πως έχετε βάλει το αντικείμενο σε ένα συγκεκριμένο μέρος που θέλετε πράγματι να το βρείτε. Αν χρειάζεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος στο οποίο έχετε ήδη ψάξει, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε την ανάμνηση ότι ψάξατε στο μέρος αυτό όσο πιο θολή γίνεται.

Τότε, αφού φροντίσετε να απασχολήσετε το συνειδητό σας με έναν έντονο αντιπερισπασμό (ο θυμός είναι πολύ αποτελεσματικός), βρεθείτε τυχαία στο επιλεγμένο μέρος και πάρτε το χαμένο αντικείμενο.


Σχόλιο:

Οι ανεπαίσθητες νοητικές μανούβρες που απαιτούνται για τα ετεροχρονισμένα ξόρκια βασίζονται πάνω στην προσωρινή απενεργοποίηση του συνειδητού σκοπού και της μνήμης, οπότε είναι καταδικασμένα να αποτύχουν αν δοκιμάσετε να σκέφτεστε συνειδητά για τις σκέψεις σας.

Συγκρίνετε την νοητική αυτή διαδικασία με τον συγχρονισμό χεριού-ματιών όταν προσπαθήσετε να πιάσετε μια μπάλα. Και τα δύο δουλεύουν καλύτερα αν γίνουν αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του συνειδητού.

Εάν επιτύχετε σε κάποιο τέτοιο κόλπο και επιθυμείτε να διατηρήσετε και να αναπτύξετε την ικανότητα χωρίς να τρελαθείτε τελείως, τότε προτείνουμε να μην αναζητήσετε εναλλακτικές ερμηνείες, αλλά να δεχθείτε την πιθανότητα πως το παρελθόν διατηρεί μια μορφή πλαστικότητας, ή ακόμα καλύτερα πως το παρελθόν δεν υπάρχει καν, αλλά ο φανταστικός αυτός χρόνος περιέχει πιθανότητες που περιορίζονται μόνο από τις συνθήκες του παρόντος.




~ απόσπασμα από το βιβλίο Psybemagick 

του Peter Carroll

11 σχόλια:

rugged breed είπε...

I am amused by this blog, great!

Zero Dramas
Adelbertportfolio
Healthy Body

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι τα αναγκαία βιβλία για να μυηθεί κάποιος στην Χαοτική Μαγεία;

Peter Caroll μόνο ή και άλλα;

Κατά τη γνώμη σας το Psyber Magic είναι το καλύτερο;

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι τας Φιλιπινας έφτασε η χάρη σου!
Επι του θέματος, είναι πολύ προχωρημένη αυτή η ιδέα, απαιτεί μεγάλο βαθμό ελέγχου του εγκεφάλου.

alX είπε...

Ανώνυμε #1, διάβασε το Condensed Chaos και όλα θα πέσουν στη θέση τους.

Ανώνυμε #2, τα spambots μας προτιμούσαν ανέκαθεν...

Unknown είπε...

Ανώνυμε #1 εμένα επίσης με βοήθησε πολύ το γεγονός οτι η μύηση=πράξη στην ΧΜ. Just Do It!;-)
Ανώνυμε #2 μπορείτε να δοκιμάσετε απλά χωρίς κόπο για καθαρά διδιερευνητικούς σκοπούς (+φορ δε λολζ) και μας λέτε τα αποτελέσματα π.χ. τρέχω σαν μανιακή στο λιμάνι να προλάβω το πλοίο - στο δρόμο αντί να συχτιρίζω την τύχη μου με φαντάζομαι μέσα στο πλοίο λαχανιασμένη και χαμογελαστή - προλαβαίνω το πλοίο - μπαίνω λαχανιασμενη και χαμογελαστή - στέλνω την εικόνα στον παρελθοντικό μου εαυτό (αν δεν το προλάβω φυσικά στέλνω εικόνα μούτζας που δεν ξεκίνησα νωρίτερα ή συγκεκριμένα μιλάω πολύ ήρεμα στον παρελθοντικό μου εαυτό για να ξεκινήσει νωρίτερα)

Ανώνυμος είπε...

Εεεεε.Δεν έει πλάκα έτσ όπως του γράφς βρε παιδάκιμ.Τι θα ειπεί περιμένετε μέχρι να χάσετε κάτι?Μας έει ήδη αυτοπρουγραμματίσει αυτούνο.Έχω ήδη εντυπώσ εις του υποσυνείδητου ουυυυυυυυυυυυυύλη τη διαδικασία από την αρχή ους του τέρμα.Ξόρκια ντεμέκ.Έτσ είναι νομίεις τα ξόρκια?Α ρε μπερντάκ ξεγυρισμένου που του θέλουτε σεις τα νια πηδιά.Αμ καλά με του πες στου τέλους.Πείτε ότι του παρελθόν δεν υπάρχει καν. Αυτά ειν πουλάκιμ.Χέστου παρελθόντια και καν κουνέ εις τα χαουτικά μελλόντια.Άκουμε και με γριά γυναίκα.Κάτι αξέρου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πραγματικά προγραμματιστεί να συζητηθεί μετά το blog σας είναι απίστευτα ρεαλιστικό. Έχω επιλέξει να ακούω κάτι εντελώς καινούργιο με αυτό λόγω της παρέχω πραγματικά την ίδια θέση μέσα σε Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια μου αυτό το θέμα έτσι αυτή η ειδική βοήθεια;; s όλοι αφθονία. Ήμουν σε θέση να μια καλή ματιά για το θέμα συν παρατηρήσει μια μεγάλη σειρά από blogs, αλλά σε αντίθεση με αυτό. Σας ευχαριστούμε για την αποκάλυψη τόσο στο εσωτερικό ιστοσελίδα σας.

Ανώνυμος είπε...

Οπατίνας, ελάλης το αμερικλανουπαληκαράκι.. εμ πρόσεχε και συ πηδάκιμ τι δημοσιεύς... παίρνς κόσμο και κοσμάκ εις του λαιμάρις.. τώρα αυτούνος για να στρώς, θέλ ειδικό βουντουνομάμπο ξεμάθιασμα με γιαπανέζικου αγίασμα της Ταϊσό πήριοντ. Για κατς να κάνουμι μια προυσπάθεια, να θυμηθώ και να νιάταμ στην πατρίδαμ που ήμανεν αρχιξοματιάστρα της λιέιντυ Ναρούκο.

Χέι, λιάλημπουτ άνιουνυμ! Λιουκ ατ μυ στρέητ φόρθυ νάι σίνανάι μούντου γούνδου λούτσου γούτσου εις τουν πατ να σκας του κακός του μπάρμπη μπούχτσου!

Ανώνυμος είπε...

@kouperti

Πολύ ωραίο παράδειγμα.
Μήπως μπορείς να μας δώσεις άλλο ένα;

@Ανώνυμος 10.42 13.02.2013

Εξελιγμένο bot αλλά δεν μπορείς να γράψεις χριστό στα ελληνικά.

Unknown είπε...

π.χ. μόλις έχεις βγει απο αλληλεπίδραση μεγάλης φόρτισης/έντασης εξαντλημένος και απογοητευμένος. Προσπάθησε να στείλεις αυτή ακριβώς την συναισθηματική/σωματική πληροφορία στον εαυτό σου λίγο πριν χαθεί ο έλεγχος.

Αυτό με βοηθάει όχι μόνο να ψιλαφήσω αυτό που περιγράφει ο Carroll, αλλά κυρίως να κάνω retrace το σημείο που χάθηκε το νόημα/έλεγχος, να αποκωδικοποιήσω το γιατί και να το σημειώσω για μελλοντική χρήση. Ταυτόχρονα έχω προσέξει οτι είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό σε επίπεδα τα οποία δεν θα ήθελα να περιγράψω για να τα δοκιμάσεις μόνος/μονη σου.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει kouperti. Ωραία paradigms.

1) Backward sent sentiments

2) Retracement of emotion


Sent us more when you have time.